Τσιτσιπάς: “Πρέπει να γίνω περισσότερο εγωιστής στο κόρτ”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την προετοιμασία του στο Παρίσι ενόψει του τελευταίου τουρνουά Maters 1000 της φετινής σεζόν, τονίζοντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να βγάλει περισσότερο εγωισμό μέσα στο κορτ. 

Ο Νο3 του κόσμου επιθυμεί να τελειώσει την πιο πετυχημένη σεζόν της καριέρας του με τον καλύτερο τρόπο στα τελευταία δύο τουρνουά (Παρίσι, Τορίνο), προερχόμενος από τον πρόωρο αποκλεισμό στη Βιέννη κόντρα στον μετέπειτα φιναλίστ του τουρνουά, Φράνσις Τιάφο.

“Μου απομένουν ακόμη δύο τουρνουά και θα προσπαθήσω να δώσω την τελευταία μου πνοή στο

κορτ. Πρέπει να γίνω πιο εγωιστής μέσα στο γήπεδο, αλλά και να βγάλω τα “δολοφονικά” μου ένστικτα.”, είπε ο Τσιτσιπάς.

“Έτσι πρέπει να είσαι. Οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου είναι πολύ εγωιστές και θέλουν τα πάντα για τον εαυτό τους. Έτσι είμαι κι εγώ.”

“Όταν είμαι στο κορτ πιστεύω ότι μπορώ να διαχωρίσω τα όσα συμβαίνουν έξω από αυτό με τα όσα συμβαίνουν μέσα εκεί. Όταν γίνεσαι μαλθακός και σκέφτεσαι συναισθηματικά δεν είναι και τόσο καλό.”

“Αυτές είναι μερικές ιδιότητες που έχουν αναπτύξει οι κορυφαίοι παίκτες με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, χωρίς να ενδιαφέρονται τι πραγματικά συμβαίνει στην άλλη πλετρά του κορτ.”

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τον Νο2 του κόσμου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ αναφέροντας ότι ο Ρώσος έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους πιο “σκληρούς” παίκτες του Tour.

“O Ντανιίλ έχει τελειοποιήσει το παιχνίδι του κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί. Θέλω να πω ότι τον αποκαλούμε “χταπόδι” για έναν συγκεκριμένο λόγο, ότι μπορεί να πάρει πολλές μπάλες κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί παίκτες.”

“Όλοι είδαμε τι έκανε φέτος στο US Open. Είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στο Tour και πιστεύω ότι μπορώ να μάθω πολλά και από αυτόν.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης τον νικητή από την αναμέτρηση του Λόιντ Χάρις με τον Άλεξ ντε Μινόρ, ενώ θα παίξει και στα διπλά έχοντας ως παρτενέρ τον 41χρονο Πακιστανό Ασάμ Ουλχάκ Κουρεσί. 

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Τσιτσιπάς: “Πρέπει να γίνω περισσότερο εγωιστής στο κόρτ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς, “Πρέπει,tsitsipas, “prepei