Τσιτσιπάς-Ναδάλ: ένα βήμα πριν την τιτανομαχία!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ραφαέλ Ναδάλ δίνουν επικίνδυνους αγώνες πριν τον ενδεχόμενο μεταξύ τους προημιτελικό στο Australian Open!

Το τουρνουά μπορούμε να πούμε ότι τώρα αρχίζει πραγματικά!

Μπαίνουμε και με τη βούλα στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης με το λυπηρό γεγονός ότι δεν θα απολαύσουν ζωντανά το θέαμα θεατές στο υπόλοιπο του τουρνουά και μας περιμένουν μερικά πολύ μεγάλα ματς!

Ένα από αυτά είναι ο ενδεχόμενος προημιτελικός του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά, πρώτα, υπάρχουν μερικά επικίνδυνα εμπόδια!

Ο Στέφανος έχει δυσκολευτεί, μέχρι στιγμής, μόνο

από τον Θανάση Κοκκινάκη, ωστόσο, τώρα τον περιμένει ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος, ο big hitter Ιταλός, Ματέο Μπερετίνι (11:30 GR).

Ο 24χρονος Ιταλός κάνει πολύ μεγάλο τουρνουά έχοντας ήδη αποκλείσει τενίστες του διαμετρήματος του Άντερσον και του Κατσάνοφ και δείχνει να έχει την αυτοπεποίθηση που τον οδήγησε στην πρόκριση του στο ATP Finals του 2019.

Δύσκολο τεστ για τον Τσιτσιπά που είχε κερδίσει δύο χρόνια πριν στην ίδια διοργάνωση τον Μπερετίνι για τον 1ο γύρο τότε, στα τέσσερα σετ στο μοναδικό επίσημο ματς που έχουν δώσει.

Περιμένουμε μια φοβερή επιθετική μάχη με τον Στέφανο πάντως να έχει μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι του από τον Ιταλό αν και θα χρειαστεί τεράστια προσοχή και μεγάλη συνέπεια ειδικά στα δικά του service games καθώς ο Μπερετίνι, αν βρεθεί σε τρελή μέρα στο σερβίς, μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Ποιος όμως μπορεί να χάσει και το blockbuster ματς του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Φάμπιο Φονίνι αν και είναι σε πιο δύσκολη ώρα για τους Έλληνες θεατές (06:00 GR);

Δεν το συζητάμε ότι ο Ράφα είναι το τεράστιο φαβορί για τη νίκη αλλά ο εντελώς απρόβλεπτος Φονίνι δείχνει να έχει βρει, από το πουθενά πραγματικά, ξανά το καλύτερο του τένις ενώ έχει κερδίσει τέσσερις φορές στην καριέρα του τον Ισπανό.

Με πιο αξέχαστη φυσικά την ανεπανάληπτη ανατροπή που έκανε στο US Open του 2015 όταν και βρέθηκε με 0-2 και break πίσω(!) αλλά ανέτρεψε την κατάσταση παίζοντας ασύλληπτο τένις για να κερδίσει τότε τον “ταυρομάχο”!

Νωρίτερα, οι δύο πολύ καλοί φίλοι και ανίκητοι το τελευταίο διάστημα, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, βρίσκονται μια ανάσα από τη δική τους επική μονομαχία!

Είναι τεράστια φαβορί κόντρα στον ΜακΝτόναλντ (ο Μεντβέντεφ, 03:30 GR) και στον Ρουντ (ο Ρούμπλεφ, 05:30 GR) και πάρα πολύ δύσκολα δεν θα τεθούν αντιμέτωποι όπως συνέβη και στον προημιτελικό του US Open του 2020 όπου και κέρδισε ο Μεντβέντεφ.

Ματς με φαβορί αλλά δυνατά αουτσάιντερ περιλαμβάνει το γυναικείο πρόγραμμα.

Η Άσλεϊ Μπάρτι δείχνει πανέτοιμη να κερδίσει το Grand Slam της πατρίδας της αλλά ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει από τη Δευτέρα όπου και αντιμετωπίζει την πολύ επιθετική Σέλμπι Ρότζερς (10:00 GR).

H Eλίζ Μέρτενς είναι το φαβορί κόντρα στην Καρολίνα Μούκοβα (09:00 GR) αλλά η Τσέχα τενίστρια προέρχεται από τον θρίαμβο κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα και δείχνει πανέτοιμη για μια νέα έκπληξη.

Δίχως το μεγάλο φαβορί η αναμέτρηση της Τζένιφερ Μπράντι με την Ντόνα Βέκιτς (03:30 GR) ενώ η Ελίνα Σβιτολίνα παίζει κόντρα στην Τζέσικα Πέγκουλα που έχει εντυπωσιάσει κερδίζοντας στο ρελαντί τις Αζαρένκα, Στόσουρ και Μλαντένοβιτς (02:00 GR)!

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσιτσιπάς-Ναδάλ: ένα βήμα πριν την τιτανομαχία! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα