Τσιτσιπάς: “Κατάφερα να βρω πνευματική ισορροπία στο παιχνίδι μου”

19:45 5/2/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το 4ο παιχνίδι της σειράς με τον Ισημερινό, με το οποίο σφράγισε την άνοδο για την Ελλάδα στο World Group I μετά από 19 χρόνια, ότι δεν έκανε το καλύτερά του παιχνίδια αυτές τις δύο ημέρες, ωστόσο κατάφερε να βρει την πνευματική ισορροπία στο παιχνίδι του και να φτάσει στη νίκη.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις

αυτές τις δυο μέρες. Έχω να παίξω πολύ καιρό σε τόσο μέτρια επίπεδα. Δεν ήμουν ικανοποιημένος από την ποιότητα του παιχνιδιού μου, ειδικά στο 1ο σετ σήμερα. Απ’ την άλλη είμαι χαρούμενος που κέρδισα αυτόν τον αγώνα και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να πάρει την πρόκριση, που στο τέλος της ημέρας είναι το πιο σημαντικό πράγμα απ’ όλα.”, είπε ο Νο3 του κόσμου.

“Ανεξάρτητα με το πώς ένιωθα, για μένα ήταν προτεραιότητα να έρθω εδώ. Είχα μόνο δύο μέρες ρεπό μετά το Australian Open και μπήκα κατευθείαν σε προπονήσεις. Το σώμα μου σίγουρα δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά κατάφερα πνευματικά να βρω ισορροπία και να βρω πάλι τον ρυθμό που είχα στην Αυστραλία, κάτι που δεν ήταν εύκολο γιατί υπήρξαν πράγματα που δεν περίμενα. Οι θεατές ήταν άψογοι, μ’ άρεσε πάρα πολύ που βρέθηκαν εδώ και μας υποστήριξαν, γέμισαν ένα τόσο μεγάλο γήπεδο σχεδόν στο φουλ.”

Ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και σε κάτι πολύ σημαντικό για τη διοργάνωση: “Τα μοναδικά πράγματα για τα οποία δεν ήμουν χαρούμενος και θέλω να τα εκφράσω για την ανάπτυξη του αθλήματος σ’ αυτή τη χώρα, ήταν τα φώτα και οι μπάλες. Τα φώτα ήταν κακής ποιότητας, με ενόχλησε και είμαι σίγουρος ότι ενόχλησε και τους αντιπάλους μου. Οι μπάλες δεν ταίριαξαν καθόλου με τη συγκεκριμένη επιφάνεια και με τις συνθήκες.”

Όσο για τα τεχνικά θέματα που έχει βελτιώσει στο παιχνίδι του ο Τσιτσιπάς τόνισε:

“Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση! Μηχανικά κάποια μικρά πράγματα που έχω αλλάξει και με βοηθούν να βρίσκω καλύτερα τις γωνίες του γηπέδου, κυρίως στην τοποθέτηση του σερβίς. Το έχω βελτιώσει πολύ και έρχεται από τους άξονες του χεριού, τον αγκώνα. Είναι μικρές τεχνικές αλλαγές που έκανα στην pre-season και έχω αφοσιωθεί πολύ σ’ αυτές για να φτάσω αν γίνεται στην τελειότητα, ή όσο πιο κοντά γίνεται σ’ αυτή γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει τελειότητα.”

“Παίρνω παράδειγμα από τον Τζόκοβιτς, που τα τελευταία χρόνια νομίζαμε ότι έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει να προσφέρει το τένις και κάθε χρόνο δείχνει ότι είναι ακόμα καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό με εμπνέει και τον έχω σαν πρότυπο αυτή την περίοδο.”

“Πλέον είμαι πολύ χαλαρός στην κίνησή μου στο σερβίς. Έχω βάλει πολλή δουλειά στην επιστροφή επίσης. Ειδικά στο δεύτερο σερβίς τραβιέμαι πιο πίσω από ό,τι παλιά, που προσπαθούσα να πάρω την μπάλα όσο νωρίτερα γινόταν.”

“Και αυτό από άποψη τακτικής είναι στο οπλοστάσιό μου. Απλώς αυτή τη στιγμή έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση επιστρέφοντας από πιο πίσω με το forehand μου, ώστε να πιέζω και να μπαίνω επιθετικά μέσα στον πόντο από την πρώτη επιστροφή.

“Και ανοίγοντας το γήπεδο, μένοντας χαλαρός, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που μπορεί να βγάλει το χέρι μου και φυσικά το backhand το οποίο επίσης μπορεί να αποτελέσει όπλο, αν ο αντίπαλος αποφασίσει να βάλει πίεση προς τα εκεί και πάντα ένα από τα αγαπημένα μου χτυπήματα παραμένει το backhand down the line, που με σώζει από πολλές καταστάσεις και με πολλές επαναλήψεις στις προπονήσεις και πάρα πολλή δουλειά έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα για την Εθνική ομάδα στο Davis Cup και για τις ομάδες που θα βρει μπροστά της: “Είμαστε μια πολύ ενωμένη ομάδα και νέα (ηλικιακά) ομάδα. Για το πόσο μακριά είμαστε, έχουμε άλλες δυο συναντήσεις ώστε να δούμε που πραγματικά βρισκόμαστε. Οι επόμενες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι χώρες με μεγάλη παράδοση στο τένις, εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Έχω πει και στα παιδιά πως με τα χρόνια και με τις συνεχείς εμφανίσεις σε Davis Cup ties θα μαθαίνουν όλο και περισσότερο και είμαι και εγώ πρόθυμος να βοηθήσω και να βοηθηθώ από την ομάδα.”

Στη συνέχεια σειρά πήρε ο Αριστοτέλης Θάνος απαντώντας για το αν η νίκη του το Σάββατο ήταν το “κλειδί” για την άνοδο της Ελλάδας: “Νιώθω θαυμάσια που κέρδισα, αλλά ακόμα και αν δεν κέρδιζα μπορεί να κερδίζαμε το tie. Δεν ήταν το απόλυτο κλειδί στη νίκη. Ο Στέφανος κέρδισε δύο αγώνες. Ήταν μια καλή νίκη, ειδικά για μένα, γιατί δεν είχα παίξει αγώνες τους τελευταίους 9 μήνες. Είμαι περήφανος που εκπροσώπησα την Ελλάδα και κέρδισα αυτόν τον αγώνα, ήταν σίγουρα κρίσιμο, αλλά δεν ήταν το απόλυτο κλειδί.”

Στις δηλώσεις αυτές τοποθετήθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς απευθυνόμενος στον νεαρό τενίστα χαμογελώντας: “Είπες ότι δεν ήταν; Θεέ μου, είσαι τρελός! Ήταν το μεγαλύτερο κλειδί σε όλο το tie. Αν δεν ήταν αυτή η νίκη θα ήμασταν ακόμα εκεί έξω και θα παίζαμε! Εσύ θα έπαιζες τώρα! Θα κατέληγε πάλι σε σένα.”

The post Τσιτσιπάς: “Κατάφερα να βρω πνευματική ισορροπία στο παιχνίδι μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς, “Κατάφερα,tsitsipas, “katafera