Τσιτσιπάς: “Κατάφερα να κερδίσω άσχημα”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι παρά τη νίκη του δεν έπαιξε το καλύτερο τένις του κόντρα στον Σλοβάκο Λούκας Κλάιν, με τον Έλληνα τενίστα ωστόσο να εκφράζει παράπονα για την τοποθέτηση των λευκών καθισμάτων στις εξέδρες που βρίσκονται πίσω από τους παίκτες.

“Η εμπειρία ήταν φανταστική. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και πέρασα πολλές δυσκολίες μέσα στον αγώνα ώστε να βρω τα πατήματα και να δώσω στην ομάδα τη νίκη. Ο κόσμος μπήκε στο κλίμα λίγο αργότερα μέσα στον αγώνα. Υπήρξαν κάποιες προσωπικές δυσκολίες εντός και εκτός γηπέδου. Είμαι χαρούμενος

που βρήκα λύσεις είμαι χαρούμενος που πάλεψα και δεν “έσπασα”. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα να παλεύω και να μην σπάω. Η φυσική μου κατάσταση ήταν το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα και ο λόγος που κέρδισα.”, είπε ο Τσιτσιπάς

“Το ξέρω ότι είναι και για τις δύο ομάδες το ίδιο, οι συνθήκες ανεξάρτητα τι άνθρωπος είσαι είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να δεις την μπάλα όταν πίσω από το γήπεδο υπάρχουν λευκές κερκίδες και καθίσματα και υπήρξαν στιγμές που στα services όπου χάνεται η μπάλα και είναι πολύ δύσκολο να βρεις την μπάλα εκεί που θέλεις κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο γιατί κλάσματα δευτερολέπτου κρίνουν κάποια αποτελέσματα ή κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα παρθούν όταν βρίσκεσαι πίσω από την μπάλα. Δεν είναι tennis juniors να παίζουμε σε 12άρια τουρνουά. Είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί ξανά σε τέτοιο επίπεδο κι αυτοί που αποφάσισαν να γίνει έτσι δεν το σκέφτηκαν και πάρα πολύ.”

Όσο για το 2/13 break-points ο Τσιτσιπάς τόνισε: 

“Είμαι σίγουρος ότι στο παρελθόν στο Tour έχουν υπάρξει παρόμοιες καταστάσεις σε αγώνες δικούς μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα στατιστικά ήταν τα ίδια με τα σημερινά, αλλά οφείλω να πω ότι 13 break-points είναι όντως πάρα πολλά, ελπίζω την επόμενη φόρα να τα διαχειριστώ πιο έξυπνα και να είμαι λίγο πιο ελεύθερος στο τένις μου. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν κατάφερα να ξεκινήσω καλά και να επιβάλω το τένις μου. Κατά κάποιο τρόπο είναι λίγο…σπαστικό να προσπαθείς τόσο πολύ και να μη βγαίνει τίποτα σωστό από αυτό, αλλά όπως είπα και νωρίτερα, κατάφερα να κερδίσω άσχημα, κατάφερα να κερδίσω χωρίς να παίξω το πιο όμορφο και θεαματικό τένις και μέσα από τη μάχη που έδωσα να φτάσω στη νίκη.

Από εκεί και πέρα τη σκυτάλη πήρε ο Απόστολος Τσιτσιπάς ο οποίος αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας του tie, Ελλάδας – Σλοβακίας, αλλά και για το αν υπάρξουν αλλαγές στις αυριανές αναμετρήσεις. 

“Οπωσδήποτε θα υπάρξουν. Θα καθίσουμε με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους παίκτες και θα πάρω την απόφαση πως θα κινηθούμε αύριο αγωνιστικά, θα σας ανακοινωθεί αυτή η απόφαση όταν παρθεί  οπότε υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή.”

“Και τα δύο ματς είχαν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Στο πρώτο ο Αλέξανδρος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, αυτό ήταν το μεγάλο του πρόβλημα σήμερα, αναμφίβολα έπαιξε σήμερα με έναν τόσο πολύ ποιοτικό παίκτη τον Άλεξ Μόλτσαν ο οποίος ακόμα και στo ATP Tour υπήρξε παίκτης της πρώτης 30άδας. Υπήρξαν κάποιες στιγμές στο ματς που ίσως θα μπορούσε το ματς να γυρίσει και να πάρει άλλη τροπή, νομίζω ότι ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τον Αλέξανδρο για να δει ποιο είναι το επίπεδο που πρέπει να δουλέψει. Ίσως οι διαφορές να μην είναι πολύ μεγάλες, αλλά θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτές τις μικρές διαφορές.”

“Στο 2ο ματς στο 1ο set ο αντίπαλος έβγαλε ό,τι ενέργεια είχε μέσα στο γήπεδο και στο tie-break είχε τη συγκομιδή του, πήρε το tie-break, αλλά στη συνέχεια προφανώς ο Στέφανος έδειξε την ποιότητα του σαν παίκτης, κράτησε πολύ ψηλά το επίπεδο μέχρι τον τελευταίο πόντο του αγώνα, βρήκε τις ευκαιρίες πήρε το 2ο set και από εκεί και πέρα υπήρξε η εγκατάλειψη του Κλάιν, νομίζω πια ότι δεν είχε άλλες δυνάμεις έδωσε ό,τι μπορούσε μέσα στο γήπεδο και σε αυτά τα υψηλά επίπεδα δείχνει την προετοιμασία του κάθε παίκτη, για να μπορέσει να μείνει στο court τόσες ώρες και να αγωνιστεί.”

The post Τσιτσιπάς: “Κατάφερα να κερδίσω άσχημα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα