Τσιτσιπάς: “Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τους στόχους της ελληνικής ομάδας στην 3η συμμετοχής της στο ATP Cup, αλλά και για το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου δύο ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης που αυτομάτως θα σημάνει και την έναρξη της νέας σεζόν. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο όμιλο μαζί με τις Πολωνία, Αργεντινή και Γεωργία με τον 23χρονο να τονίζει ότι οι Έλληνες παίκτες

θα τα δώσουν όλα στο Σίδνεϊ.

“Για τον καθέναν από εμάς που εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο ATP Cup σημαίνει πολλά. Γνωρίζω ότι στο γήπεδο θα βρεθεί αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει καλό τένις. Γνωρίζω ότι θα έχουμε στο πλάι μας πολλούς Ελληνοαυστραλούς που θα μας δουν να αγωνιζόμαστε.”

“Η Ελλάδα είναι γνωστή για τις μεγάλες επιτυχίες της σε ομαδικό επίπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, επομένως είναι στη φύση μας. Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα στο κορτ. Έχουμε μια ομάδα από νέους παίκτες που είναι πιο διψασμένη από κάθε άλλη. Αυτό από μόνο του μας δίνει μεγάλη ενέργεια.”

Όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης του Νόβακ Τζόκοβιτς από το ATP Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε: “Οι κανόνες είναι κανόνες. Θεσπίζονται για έναν συγκεκριμένο λόγο.”

“Υπάρχουν ορισμένοι παράμετροι που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να διεξαχθεί το τουρνουά. Αν κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν αυτό είναι δική τους επιλογή. Δεν θα πω αν είναι σωστό ή λάθος”.

“Προσωπικά ανυπομονούσα να έρθω στην Αυστραλία, οπότε έκανα αυτό που έπρεπε για να έρθω εδώ. Το καλοκαίρι στην Αυστραλία είναι υπέροχο, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη και απλά μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ.”

Για την απουσία των Big3 από το τουρνουά ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι ουσιαστικά αυτή είναι μια εικόνα από το μέλλον. 

“Γενικά έτσι θα είναι τα πράγματα στα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως στα επόμενα 3 χρόνια. Πρέπει να συνηθίσουμε από νωρίς τη νέα πραγματικότητα και να δούμε πως θα εξελιχθεί το τένις χωρίς τους Big 3.”

“Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά που ερχόμαστε από πίσω μπορούμε να παίξουμε τένις υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι έχουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν προσφέρει ο Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ ή ο Ναδάλ.”

“Για να γίνει αυτό απλά πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα, να παίζουμε το καλύτερο τένις μας και να βάζουμε τον πήχη ψηλά.”

Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, η ελληνική ομάδα απαρτίζεται από τους Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνο. 

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Πολωνία ανήμερα πρωτοχρονιάς (08:30 GR). 

Το ATP Cup θα διεξαχθεί το διάστημα 1-9 Ιανουαρίου. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τσιτσιπάς: “Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα