Τσιτσιπάς: “Έχω δουλέψει πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ”

13:01 9/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στο Τορόντο, μετά από το 2019, σε ένα τουρνουά στο οποίο μετράει μια παρουσία σε τελικό (2018), ενώ την επόμενη χρονιά αποκλείστηκε πρόωρα στον πρώτο του αγώνα (2ος γύρος) από τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς. 

Ωστόσο, η μεγαλύτερή του ικανοποίηση, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο τουρνουά, είναι η άνοδος στο Νο3 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του (12/8).

“Το να βρίσκομαι στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο και

μια πολύ καλή ένδειξη ότι μέχρι τώρα έχω κάνει πολύ σωστά πράγματα.”, είπε ο Τσιτσιπάς

“Νιώθω γενικά ευλογημένος γιατί δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω στην πρώτη 3άδα κάτι το οποίο θεωρούσα ορόσημο για τη συνέχεια της πορείας μου.”

Ο Τσιτσιπάς μπήκε για πρώτη φορά στο Top10 της ATP πριν από περίπου 2 χρόνια στο τουρνουά του Ντουμπάι μετά από τη νίκη του στα ημιτελικά απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς. Έκτοτε δεν ΄πεχει βρεθεί ποτέ εκτός 10άδας. 

“Το να μπω στην πρώτη 10άδα ήταν ένα μεγάλο όνειρο που εκπληρώθηκε. Ωστόσο η πρώτη 3άδα είναι από μόνη της κάτι το εντελώς διαφορετικό. Ο σκοπός μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια και να γίνω καλύτερος άνθρωπος μέσα από το τένις.”

“Ξυπνάω κάθε πρωί με ένα στόχο: να γίνω καλύτερος. Για να γίνω καλύτερος στο παιχνίδι μου, για να γίνω καλύτερος στο άθλημα που επέλεξα να ακολουθήσω στη ζωή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω τένις. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να εμπνεύσω τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που κάνω.”

Το τουρνουά του 2018 θα είναι κάτι που πάντα θα θυμάται καθώς έφτασε στον πρώτο τελικός καριέρας σε 1000άρι Masters, αλλά και για το γεγονός ότι έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει 4 παίκτες Top10 (Τιμ, Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Άντερσον) και μάλιστα σε ένα τουρνουά από την ίδρυση της ATP το 1990. 

“Αισθάνομαι καλά με το παιχνίδι μου και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο Τορόντο, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη, για να αγωνιστώ και να παίξω τένις. Το μέρος είναι ακριβώς έτσι όπως το θυμάμαι και είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά εδώ.”

Η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Τορόντο αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (11/8) με τον 22χρονο να περιμένει τον αντίπαλό του στον 2ο γύρο, από την αναμέτρηση του Γάλλου Ούγκο Αμπέρ με τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο. 

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Έχω δουλέψει πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα