Τσιτσιπάς: “Δεν είμαι σίγουρος για το Australian Open”

16:18 3/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε αμέσως μετά την ήττα του από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, όσον αφορά τον αγκώνα του, αλλά και για τη συμμετοχή του στο Australian Open που ξεκινάει σε 2 εβδομάδες. 

Ο Νο4 του κόσμου τόνισε ότι οι πόνοι, όπως ήταν λογικό, δεν έχουν υποχωρήσει, προσθέτοντας ότι ο χρόνος μέχρι το πρώτο Grand Slam της σεζόν είναι αρκετός για να

παρουσιαστεί έτοιμος και να παίξει στο 100%.

“Δεν είμαι σίγουρος. Θέλω πολύ να παίξω, αλλά δεν ξέρω πως θα είμαι αύριο.”, δήλωσε. “Αυτή ήταν και μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου, αν δηλαδή παίξω σήμερα πως θα είμαι αύριο.”

“Τελείωσα το διπλό στην πρεμιέρα του Σαββάτου και την επόμενη ημέρα δεν μπορούσα να σερβίρω από τον πόνο.”

Για το αν θα προλάβει να είναι έτοιμος μέχρι την έναρξη του Australian Open που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου, ο 23χρονος τόνισε: “Είναι αρκετός χρόνος για την αποθεραπεία μου πιστεύω. Δεν είχα παρόμοιο τραυματισμό στο παρελθόν οπότε δεν γνωρίζω. Είναι η 1η φορά που βιώνω κάτι τέτοιο.”

“Όταν έκανα την επέμβαση ακόμα και ο γιατρός δεν ήταν σίγουρος στο αν θα έπρεπε να παίξω στο Australian Open. Ωστόσο, θεωρώ ότι αν ακολουθήσω τις οδηγίες του τότε πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω στο 100% μέχρι να ξεκινήσει το τουρνουά.”

“Πονάω, αλλά είναι λογικό. Σέρβιρα περισσότερο απ’ όσο έχω σερβίρει τον τελευταίο μήνα. Αν δεν κάνω λάθος περίπου 180 σερβίς, ενώ προπονούμαι για να φτάσω τα 50-60 χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα. Ένιωσα κούραση στο τέλος, αλλά προσπάθησα να αποφύγω κινήσεις που θα μου δημιουργούσαν πόνο.”

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για το ATP Cup την ερχόμενη Τετάρτη (5/1) στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο απέναντι στη Γεωργία με στόχο την 1η νίκη στη φετινή διοργάνωση. 

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου. 

GROUP STANDINGS | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Δεν είμαι σίγουρος για το Australian Open” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα