Τόνι Ναδάλ: “Λυπήθηκα για τον Φέντερερ”

O Θείος Τόνι παραδέχθηκε ότι ένιωσε λύπη για τον Ρότζερ Φέντερερ, παρακολουθώντας τον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Τζόκοβιτς

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στους δύο φιναλίστ του φετινού Wimbledon ο Τόνι Ναδάλ, αρθρογραφόντας στη στήλη του, στην Ισπανική εφημερίδα El Pais.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, μας χάρισαν έναν από τους σπουδαιότερους τελικούς

στην ιστορία των Grand Slam τουρνουά, με τον Σέρβο πρωταθλητή να σώζει δύο Championships points και να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Λονδίνο, στο ιστορικό tie break του καθοριστικού σετ.

Ο Τόνι Ναδάλ, έγραψε ένα σπουδαίο κείμενο για τον τελικό αλλά και για την κοινή συνύπαρξη των τριών, Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς στο tour.

“Έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με τον Ναδάλ και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κρίνεται ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες και την τελευταία στιγμή. Μου ήρθε στο μυαλό η ήττα στο Wimbledon από τον Φέντερερ στα 5 σετ και οι δύο τελικοί στην Αυστραλία, με τον Νόβακ και τον Ρότζερ.

“Αυτή τη φορά, λυπήθηκα ειλικρινά τον Ρότζερ. Ξέρω πως ένιωσε, μετά από δύο χαμένα match points στο σερβίς του και είναι δύσκολο για μένα να γράφω αυτές τις γραμμές, σκεπτόμενος πως νιώθει. Δεν ξέρω ποιο αποτέλεσμα βόλευε τον Ράφα αλλά ξέρω ότι δεν ήθελα να χάσει ο Ρότζερ. Και οι δύο έδειξαν ότι είναι από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος. Για μια ακόμη φορά, ο Φέντερερ απέδειξε ότι δεν έχει περάσει ο χρόνος από πάνω του ενώ ο Τζόκοβιτς μας θύμισε πόσο ακούραστος μαχητής είναι”

“Το παιχνίδια τα είχε όλα για να θεωρηθεί ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία. Παίχτηκε τένις πολύ υψηλού επιπέδου, είδαμε εντυπωσιακά χτυπήματα ειδικά απ’τον Ρότζερ, ράλι, αγωνία και μεγάλη ένταση στο τέλος. Είδαμε επίσης πως ένας μεγάλος πρωταθλητής, όπως ο Ρότζερ, υπέφερε από στιγμές αμφιβολίας σε κρίσιμα σημεία κάτι που του κόστισε και τη νίκη”.

“Όλοι ξέρουμε πλέον ότι αυτοί οι τρεις τενίστες, δίνουν μάχη για το ποιος θα τερματίσει με τα περισσότερα Grand Slam. 20, 18 και 16 πλέον. Το παιχνίδι είναι πολύ σφιχτό πια. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ήταν αδύνατον να σκεφτούμε ότι κάποιος θα ξεπεράσει τον Φέντερερ.

“Τώρα, η μάχη αυτή είναι πολύ ανοιχτή. Αυτοί οι τρεις τενίστες, οριοθετούν τη χρυσή εποχή του τένις. Οι τρεις μαζί, οδηγούν το άθλημα σε άλλο επίπεδο και προβάλλουν γενικά τον αθλητισμό.

“Η προσπάθεια, η αφοσίωση και το πάθος τους, αξίζουν τον θαυμασμό όλων και δημιουργούν πρότυπα στους πιο νέους αθλητές. Οι λάτρεις του τένις πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ζουν σε αυτή την εποχή. Όποιον αθλητή κι αν αγαπάνε, πρέπει αισθάνονται τυχεροί που έχουμε τρεις σπουδαίους πρωταθλητές”

The post Τόνι Ναδάλ: “Λυπήθηκα για τον Φέντερερ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα