Το ματς που σημάδεψε τη ζωή τους!

Πέρασαν αισίως δέκα χρόνια από το μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς τένις όλων των εποχών!

Μιλάμε φυσικά για τον πρώτο γύρο του Wimbledon το 2010 όταν Τζον Ίσνερ και Νικολά Μαού έδωσαν μάχη που κράτησε 11 ώρες και πέντε λεπτά σε διάρκεια τριών ημερών με τον 25χρονο τότε Αμερικανό τενίστα να κερδίζει με το απίστευτο 70-68 του πέμπτου σετ!

Μπορεί, ποιοτικά, να μην είναι και το καλύτερο ματς όλων των εποχών, ωστόσο, οι δύο τενίστες έδειξαν απίστευτη αυταπάρνηση και άρνηση να χάσουν μέχρι τελικά να καταφέρει να σπάσει το σερβίς

του Γάλλου ο Ίσνερ σε μια ιστορική στιγμή για το τένις!

Ανήμερα, λοιπόν, της επετείου αυτού του ματς και δεδομένου ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει δράση στο All England Club φέτος, ο Ίσνερ έγραψε μερικά πολύ όμορφα λόγια από τις αναμνήσεις που έχει από τη μέρα εκείνη!

“Πριν δέκα χρόνια, έμεινα “φυλακισμένος” σε ένα ματς που έμοιαζε ότι κράτησε 10 χρόνια! Είναι κάτι που όλοι με ρωτάνε συνέχεια και δεν μπορώ να πω ότι θέλω να θυμάμαι τι περάσαμε σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Θυμάμαι ότι “κλέψαμε” μερικά πρωτοσέλιδα ακόμα και από το Παγκόσμιο Κύπελλο που γινόταν τότε! Δεν ήξερα τίποτα για τον Νικολά πριν από αυτό το ματς πέραν του ότι ήταν πολύ καλός στο serve and volley. Μετά, πέραν του τρομερού ανταγωνιστικού του πνεύματος, έμαθα ότι είναι ένας από τους πιο ευγενικούς και ειλικρινείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει! Πραγματικά, δεν θα βρείτε καλύτερο τύπο. Είναι κρίμα που δεν θα είμαστε στο Λονδίνο φέτος για να έχουμε την επέτειο αυτής της στιγμής. Ποιος ξέρει όμως, μπορεί στο μέλλον να βρεθούμε στην ίδια πλευρά του φιλέ, ίσως και στο Wimbledon! Nα κάνω μια ξεχωριστή αναφορά και για τον διαιτητή μας, τον Μοχάμεντ Λαγιάνι που δεν πήρε διάλειμμα για τουαλέτα για 11 ώρες!”

Κώστας Αϊτάκης

The post Το ματς που σημάδεψε τη ζωή τους! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα