Το έπος του Ράφα στη Ρώμη το 2005 – VIDEO

Λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Ράφαελ Ναδάλ ήδη θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους χωμάτινους τενίστες στον κόσμο.

Στο ντεμπούτο του στο Internazionali BNL d’Italia το 2005 στη Ρώμη, ο χαρισματικός Ισπανός κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στην Αιώνια Πόλη, μετά από μια φοβερή μάχη με τον Γκιγέρμο Κορία στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ράφα ανέτρεψε το προβάδισμα με 0-3 games του Αργεντίνου στο 5ο σετ και με συνολικό σκορ 6-4, 3-6,

6-3, 4-6, 7-6(6), πανηγύρισε το δεύτερο Masters της καριέρας του, έχοντας κερδίσει τον Κορία και πριν από δύο μήνες στο Μόντε Κάρλο.

Η τελική αναμέτρηση της Ρώμης διήρκεσε 5 ώρες και 14 λεπτά και εκείνος ο τελικός χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους σε επίπεδο Masters 1000.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Έπαιξα σήμερα ένα από τα δυσκολότερα ματς της ζωής μου” είπε αμέσως μετά ο μόλις 18 ετών και 11 μηνών Ναδάλ.

“Το κοινό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη γιατί όταν βρέθηκα με 0-3 κάτω στο 5ο σετ, δεν είχα καθόλου ενέργεια. Όμως, οι φίλαθλοι με στήριξαν και γι’αυτό στάθηκα ικανός να γυρίσω το ματς” πρόσθεσε ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα.

Από την πλευρά του, ο Κορία αρκέστηκε να πει: “Έφτασα πολύ κοντά στο να τον κερδίσω, αλλά αυτή τη στιγμή παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχει κερδίσει πολλά ματς και βγάζει απίστευτα shots. Έμεινα έκπληκτος από τα χτυπήματά και τα τρεξίματά του στο court. Υπάρχουν λίγοι τενίστες που μπορούν να χτυπήσουν τόσο δυνατά”

Μόλις ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει τον τελευταίο πόντο, σωριάστηκε στο γήπεδο. Μέσα σε αποθέωση από το Ιταλικό κοινό, ήταν η στιγμή που καταλάβαμε ότι ο νεαρός Ισπανός πρόκειται να αφήσει ιστορία στο άθλημα και ειδικά στο χωμάτινο τένις.

Ένα μήνα αργότερα, κέρδισε τον Μαριάνο Πουέρτα και κατέκτησε το Γαλλικό Όπεν, επίσης στο ντεμπούτο του στο ιστορικό Grand Slam.

Η συνέχεια, γνωστή καθώς ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς του χώματος, έχει στη συλλογή του 19 Grand Slam τίτλους, 12 εκ των οποίων στο αγαπημένο του Παρίσι.

The post Το έπος του Ράφα στη Ρώμη το 2005 – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα