Το Tennis Australia έχασε 71 εκ. δολάρια φέτος!

Οι τελευταίοι 15 μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι για την Ομοσπονδία Τένις της Αυστραλίας και διοργανώτριας αρχής του Australian Open με την ίδια να σημειώνει ζημία 71 εκατομμυρίων δολαρίων  από τις 30 Ιουλίου 2020 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που παρουσίασε. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό ήταν οι αυστηροί περιορισμοί λόγω του COVID-19 και η καθυστέρηση έναρξης του τουρνουά.

Το κόστος μεταφοράς παικτών από όλο τον κόσμο στη Μελβούρνη και η υποχρεωτική καραντίνα τους για

δύο εβδομάδες σε ξενοδοχεία επιβάρυνε οικονομικά τους διοργανωτές με τα ταμειακά αποθέματα του Tennis Australia ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας να εξαντλούνται ($1 = 1.4108 Australian dollars). Το διοικητικό όργανο αναγκάστηκε μάλιστα να πάρει ένα δάνειο 40 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της διοργάνωσης για το 2022.

Τα έσοδα ήταν ακόμη λιγότερα φέτος λόγω και του περιορισμένου πλήθους καθώς το έκτακτο lockdown που κράτησε τον κόσμο εκτός Melbourne Park για πέντε ημέρες περιόρισε τις ευκαιρίες να μετριαστούν οι απώλειες μέσω πωλήσεων εισιτηρίων.

Παρά την ανησυχία για την μετάλλαξη Omicron, οι έλεγχοι στα σύνορα της Αυστραλίας χαλαρώνουν σιγά σιγά καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα αυξάνονται. Οι διοργανωτές ελπίζουν σε ένα πιο φυσιολογικό Australian Open το 2022 με το τουρνουά να επιστρέφει στις συνηθισμένες συνθήκες τον Ιανουάριο, ενώ όλα τα γήπεδα θα μπορούν να έχουν πλήρη χωρητικότητα.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι παίκτες και το προσωπικό που έχουν εμβολιαστεί θα επιτρέπεται να πετάξουν στην Αυστραλία και να αγωνιστούν χωρίς καμία απαίτηση καραντίνας.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Το Tennis Australia έχασε 71 εκ. δολάρια φέτος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα