Το Fed Cup μετονομάζεται σε Billie Jean King Cup

Περίπου 60 χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση του Fed Cup από τις ΗΠΑ, με πρωτεργάτρια την Μπίλι Τζιν Κινγκ, το σπουδαίο πρώταθλημα εθνικών ομάδων θα πάρει το όνομα της θρυλικής Αμερικανίδας η οποία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στο τένις.

Το Fed Cup που ανανεώθηκε φέτος και θα διοργάνωνε τουρνουά με 12 φιναλίστ εθνικές ομάδες,

στο ίδιο πλαίσιο με το Davis Cup, θα μετανομαστεί σε Billie Jean King Cup από το 2021, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF).

Οι τελικοί του Fed Cup ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι, ωστόσο λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για του χρόνου.

Η Μπίλι Τζιν Κινγκ, κάτοχος 12 Grand Slam τίτλων και εκ των ιδρυτών της Women’s Tennis Association (WTA), δήλωσε συγκινημένη για την απόφαση της ITF να δώσει το όνομά της σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις τένις.

“Είμαι πολύ υπερήφανη και ταπεινή. Νομίζω ότι είναι όνειρο. Μετά σκέφτομαι τι σπουδαία ευκαιρία είναι αυτή να βοηθήσω το άθλημα να μεγαλώσει περισσότερο” είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters η 76χρονη Κινγκ.

“Καταφέραμε να ισορροπήσουμε το prize money του Fed Cup με το Davis Cup κι αυτό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ισότητας.

Το Billie Jean King Cup που έχει βασικό χορηγό την BNP Paribas, είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά ομάδων που έχει το όνομα γυναίκας τενίστριας και οι τελικοί στην Ουγγαρία το 2021, θα έχει prize money 12 εκατομμύρια ευρώ, όσα και το Davis Cup.

The post Το Fed Cup μετονομάζεται σε Billie Jean King Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα