Τιμ: “Μεγάλη τιμή να παίζω μαζί του και να τον κερδίζω”

Ο Ντόμινικ Τιμ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρεμιέρας του ATP Finals, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη επί του Βασιλιά, Ρότζερ Φέντερερ

Του έχει πάρει τον αέρα…

Ο Ντόμινικ Τιμ πέτυχε την 5η νίκη του σε εφτά αναμετρήσεις με τον Ρότζερ Φέντερερ, συνεχίζοντας την εξαιρετική του παράδοση κόντρα στον Ελβετό μαέστρο. Ήταν το τρίτο φετινό τους ραντεβού, με τον 26χρονο Αυστριακό να σημειώνει

ισάριθμες επιτυχίες κόντρα στον κορυφαίο όλων των εποχών.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Τιμ κέρδισε για πρώτη φορά πρεμιέρα στο ATP Finals, στην 4η συνεχόμενη συμμετοχή του στη διοργάνωση και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά του κορυφαίου θεσμού.

“Για να τον κερδίσω, πρέπει πολλά πράγματα να λειτουργήσουν σωστά. Σήμερα έγινε πάλι το ίδιο. Έπαιξα πολύ καλά. Σέρβιρα καλά, επέστρεψα καλά και αυτά τα δύο είναι πολύ σημαντικά στα indoor hard courts. Το τελευταίο game ήταν πολύ κρίσιμο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν έστελνε το σετ στο tie break. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κλείσω το ματς στο σερβίς μου”.

“Γενικά είναι μια πολύ ωραία νίκη για μένα. Κάθε φορά που τον αντιμετωπίζω, είναι μεγάλη τιμή για μένα. Το να τον κερδίζω, το κάνει ακόμα καλύτερο ειδικά σε αυτή την επιφάνεια που νιώθει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη” είπε ο Ντόμινικ Τιμ αμέσως μετά το 7-5, 7-5 επί του Φέντερερ.

Ο Τιμ κατάφερε να μείνει κοντά στη βασική γραμμή και να αναγκάσει σε οπισθοχώρηση τον Φέντερερ, έχοντας βαθιά και γρήγορα χτυπήματα, κάτι που φαίνεται και στα παρακάτω γραφήματα.

Thiem Rally Hit Points

Federer Rally Hit Points

Πλέον, ο Ντόμινικ Τιμ προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς το βράδυ της Τρίτης (22:00GR) από το οποιο θα κριθεί, πιθανότατα, η 1η θέση του ομίλου.

Αυτή θα είναι η 10η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον Σέρβο να προηγείται 6-3 στο σκορ αλλα τον Τιμ να έχει κερδίσει το τελευταίο ραντεβού τους, στα ημιτελικά του Roland Garros 2019.

Και οι τρεις νίκες του Τιμ, έχουν έρθει στο χώμα.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Τιμ: “Μεγάλη τιμή να παίζω μαζί του και να τον κερδίζω” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα