Τιμ: Απόλυτη ικανοποίηση για την επιστροφή του

13:10 5/5/2021 - Πηγή: Tennis24

Δύο μήνες μετά το τελευταίο του παιχνίδι στο tour, ο Ντόμινικ Τιμ δεν έδειξε σημάδια “σκουριάς” κάτι που χαροποίησε πολύ τον ίδιο και του ανεβάζει το ηθικό ενόψει της συνέχειας στη Μαδρίτη.

Ο 27χρονος Αυστριακός που απειλείται από τον Στέφανο Τσιτσιπά στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έδωσε τον πρώτο του αγώνα στο χώμα φέτος την Τρίτη, στην άνετη νίκη με 6-1, 6-3 επί του Μάρκος Γκιρόν και παρά τη διαφενόμενη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους δύο άνδρες, έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την επιστροφή στην

τοπ φόρμα.

“Δεν ήμουν βέβαιος πως θα ήταν τα πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες είχα πολύ καλές προπονήσεις αλλά η προπόνηση στα εξωτερικά courts που είναι πιο γρήγορα και πιο μικρά, δεν μου έδειχνε σαφή εικόνα για το πως θα ήταν στο παιχνίδι. Οι συνθήκες εδώ στη Μαδρίτη με ευνοούν και παρά την μεγάλη απουσία μου, τα πήγα πολύ καλά” είπε ο φιναλίστ της διοργάνωσης το 2017 και το 2018.

“Έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτό το court, εδώ που έχω παίξει ίσως το καλύτερο τένις της καριέρας μου. Γι’αυτό πιστεύω σήμερα τα πράγματα λειτούργησαν πολύ καλά για μένα” πρόσθεσε.

Ο Τιμ δεν έχει παίξει στο tour από τις 16 Μαρτίου, όταν ηττήθηκε από τον Λόιντ Χάρις στον εναρκτήριο αγώνα του για το Dubai Tennis Championships. Ακολούθησε μια αβέβαιη περίοδο για τον Αυστριακό ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Miami Open αλλά και τα χωμάτινα τουρνουά σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη που αγωνιζοταν παραδοσιακά.

“Για το παιχνίδι μου, χρειάζεται να είμαι 100% σε ένταση και 100% σε ενέργεια. Δεν είμαι ο τύπος που μπορεί να κερδίσει ένα ματς, χωρίς να έχει την απαραίτητη ένταση. Πρέπει να είμαι 100% σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού μου. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό στην Ντόχα, το Ντουμπάι αλλά και προς το τέλος του Australian Open γι’αυτό ήταν καλύτερο που έκανα ένα διάλειμμα. Τώρα νιώθω ότι μπορώ να δώσω και πάλι το 100%” τόνισε ο Dominator.

Στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open, ο Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ ντε Μινόρ ο οποίος ήταν μπροστά με 6-2, 3-0 όταν ο αντίπαλός του, Λόιντ Χάρις, αποφάσισε να εγκαταλείψει. Ο Ντε Μινόρ έχει πάρει μόλις ένα σετ στα 10 που έχει παίξει με αντίπαλο τον Τιμ, με τον Αυστριακό να έχει 3-0 απέναντι στον νεαρό Αυστραλό.

out and about @MutuaMadridOpen pic.twitter.com/jmRT3jQqP9

— Dominic Thiem (@ThiemDomi) May 4, 2021

MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Τιμ: Απόλυτη ικανοποίηση για την επιστροφή του appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα