Τιμ: “Άδικο να ακυρωθεί τώρα το Australian Open”

Ο Ντομινίκ Τιμ παραδέχτηκε ότι οι 72 τενίστες που βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα θα έχουν σημαντικό μειονέκτημα ενόψει της έναρξης του Australian Open, ωστόσο, θεωρεί άδικο προς όλους το σενάριο να ακυρωθεί το τουρνουά.

Είναι ένας εκ των τυχερών τενιστών που προπονείται σε ευνοϊκές συνθήκες ενόψει της έναρξης της Αυστραλιανής swing.

Ο Ντομινίκ Τιμ

βρίσκεται στην Αδελαϊδα, προπονείται κανονικά σε κορτ και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης με πολύ λιγότερους περιορισμούς απ’ ό,τι πολλοί συνάδελφοι του στη Μελβούρνη.

Ο 27χρονος Αυστριακός παραδέχτηκε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι τενίστες να είναι στο ίδιο επίπεδο προετοιμασμένοι με την έναρξη της δράσης αλλά δεν θεωρεί λύση στο όλο θέμα την ακύρωση του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

“Είναι μια τρελή κατάσταση αλλά, από την άλλη, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Οι κανόνες εδώ είναι πιο αυστηροί από τις Η.Π.Α. αλλά είναι κατανοητό γιατί στη χώρα υπήρχαν μηδενικά ποσοστά Covid και δεν θέλουν αυτό να αλλάξει. Προπονούμαστε δύο ώρες τη μέρα και μπορούμε να είμαστε έξω άλλες τέσσερις ώρες. Ο υπόλοιπος χρόνος είναι στο ξενοδοχείο”.

“Για τους 70 τενίστες που ήταν στα αεροπλάνα με τον Covid, η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη. Θα έχουν μεγάλο αγωνιστικό μειονέκτημα. Δεν τίθεται υπό συζήτηση αυτό. Ήταν ατυχές αυτό που έγινε και λυπάμαι για αυτούς. Φυσικά, όλοι ήξεραν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Η Tennis Australia έχει κάνει φοβερή προσπάθεια ώστε να καταφέρει να είμαστε εδώ”.

“Ακούγεται σκληρό αλλά πέραν των 70 τενιστών, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που προπονούνται κανονικά και θέλουν να γίνει κανονικά η διοργάνωση. Θα ήταν άδικο για όσους έκαναν τόσο μεγάλο ταξίδι και προπονούνται σκληρά, να ακυρωθεί το τουρνουά. Νομίζω ότι το τουρνουά πρέπει να γίνει κανονικά” κατέληξε ο Dominator.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τιμ: “Άδικο να ακυρωθεί τώρα το Australian Open” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα