Θείος Τόνι: “Δεν με χρειαζόταν πια ο Ράφα”

Ο θείος Τόνι Ναδάλ, αφοπλιστικά ειλικρινής όπως πάντα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διέκοψε τη “μόνιμη” συνεργασία του με τον ανιψιό του, Ράφα Ναδάλ, στα τέλη του 2016.

Μετά από 27 περίπου χρόνια όπου ήταν στο πλευρό του Ραφαέλ Ναδάλ από την πρώτη κιόλας προπόνηση του Ισπανού θρύλου τενίστα, ο Τόνι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του βασικού head coach του “ταυρομάχου” και να αφοσιωθεί πλήρως στην εκπαίδευση νεαρών τενιστών στην ακαδημία του Ναδάλ

στη Μαγιόρκα.

“Όταν αποφάσισα να φύγω, πίστευα ακράδαντα ότι η συνεισφορά μου δεν ήταν πλέον απαραίτητη στον Ράφα. Ήμουν πολύ απαιτητικός προπονητής σε όλη μου τη ζωή. Ο στόχος μου ήταν πάντα να οδηγώ τον Ράφα να τα απαιτεί όλα από τον εαυτό του. Ο προπονητής πρέπει, σε κάποια στιγμή, να μην είναι πια απαραίτητος. Η στιγμή αυτή έφτασε για μένα. Ήμουν πολύ τυχερός που προπόνησα έναν τέτοιο παίκτη που τυχαίνει να είναι και ανιψιός μου και είμαι απίστευτα ευγνώμων για αυτό. Αλλά, τώρα θέλω να προπονώ παιδιά στη Μαγιόρκα, νιώθω ότι είμαι πολύ περισσότερο χρήσιμος εκεί”.

Μόνο άσχημα δεν τα έχει πάει ο Ράφα μετά την απομάκρυνση του θείου Τόνι μιας και έχει κατακτήσει 6(!) Grand Slam τίτλους μαζί με τον “διάδοχο” του Τόνι Ναδάλ, Κάρλος Μόγια (4 Ρολάν Γκαρός και 2 US Open)!

Κώστας Αϊτάκης

The post Θείος Τόνι: “Δεν με χρειαζόταν πια ο Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα