Τελικό στο ντεμπούτο του σε ATP τουρνουά! – VIDEO

Ο 19χρονος Χουάν Μάνιουελ Τσερουντόλο, είναι ήδη το πρόσωπο του πρώτου χωμάτινου τουρνουά της σεζόν που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στη Κόρδομπα της Αργεντινής.

Το Νο350 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είχε παίξει ποτέ σε κυρίως ταμπλό ATP τουρνουα πριν από αυτή την εβδομάδα και τώρα βρίσκεται στον τελικό του Cordoba Open, διεκδικώντας τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του!

Ο Τσερουντόλο, πέτυχε σπουδαία νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου

απέναντι στον συμπατριώτη του και κατά 255 θέσεις πιο πάνω στην κατάταξη, Φεντερίκο Κορία (Νο95) με 6-4, 4-6, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας ο οποίος στο 2ο ημιτελικό με 7-5, 5-7, 6-3 τον Φακούντο Μπαγκνίς, χαλώντας τα σχέδια των διοργανωτών για έναν Αργεντίνικο τελικό.

Ο Τσερουντόλο που έχει γεννηθεί στο Μπουένος Άιρες, ξεκίνησε την εντυπωσιακή του πορεία από τα προκριματικά ενώ στο δρόμο προς τον τελικό απέκλεισε δύο top seeds, το Νο3 Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και το Νο7, Τιάγκο Μοντέιρο.

“Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα τι έχει συμβεί. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Έπαιζα πολύ σταθερά από το 1ο σετ αλλά μετά άρχισε την αντεπίθεση και όλα μπορούσαν να συμβούν. Μετά το 2ο σετ, στάθηκε δυνατός πνευματικά και κατάφερα να τον κερδίσω” είπε ο 19χρονος Τσερουντόλο ο οποίος είναι ο πρώτος που φτάνει σε τελικό στο ντεμπούτο του σε ATP Tour, μετά τον Σαντιάγκο Βεντούρα το 2004 στη Καζαμπλάνκα.

Από την άλλη, ο Άλμπερτ Ράμος θα αγωνιστεί στον 9ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο ATP μετά από αυτούς στο Μπάσταντ (2016) και Γκστάαντ (2019).

CORDOBA OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-5h)

The post Τελικό στο ντεμπούτο του σε ATP τουρνουά! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα