“Ταύρος” Ράφα επεκτείνει την κυριαρχία της Ευρώπης! – VIDEO

Ένας σοβαρός Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε ελεγχόμενα στα δύο σετ του Μίλος Ράονιτς και επέκτεινε το προβάδισμα της Ευρώπης επί του Κόσμου στο 7-3!

Κυριαρχία Fedal και…7-3 για την Ευρώπη!

Βάζοντας το “βαρύ πυροβολικό” του στους αγώνες μονού του Σαββάτου ο αρχηγός Μπιορν Μποργκ, δικαιώνεται φυσικά απόλυτα για την επιλογή του μιας και το 3-3 με τη νίκη του Ίσνερ επί του Ζβέρεφ έχει μετατραπεί σε 7-3 υπέρ της Ευρώπης μετά τη νίκη του Φέντερερ επί του Κύργιου και του Ναδάλ επί του Ράονιτς!

Στο

πρώτο του λοιπόν ματς στα μονά στο φετινό Laver Cup (ακολουθεί μετά και ο αγώνας διπλού όπου θα δούμε στην ίδια ομάδα Ναδάλ και Τσιτσιπά!), ο Ράφα άφησε πίσω τις όποιες ανησυχίες που υπήρχαν για την κατάσταση του καρπού του, έσφιξε τα δόντια και επικράτησε ελεγχόμενα του Μίλος Ράονιτς με 6-3, 7-6(1).

Μία νίκη που στέλνει την Ευρώπη στο 7-3 και αν η βραδιά ολοκληρωθεί ονειρικά με τη νίκη και στον αγώνα διπλού, πλέον μόνο με θαύμα θα χαθεί ακόμα ένας Laver Cup τίτλος έστω και αν μαθηματικά η ομάδα του Κόσμου έχει ελπίδες να γυρίσει την κατάσταση την Κυριακή.

Στο πρώτο του ματς μετά το Αμερικανικό Όπεν, ο Ράφα δυσκολεύτηκε σε στιγμές, βρήκε όμως εκεί που χρειάστηκε όλες τις απαιτούμενες λύσεις κόντρα σε έναν αναπάντεχα καλό Ράονιτς!

Ο Καναδός τενίστας έχει παίξει ελάχιστο τένις ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν αλλά έδειξε πως η επάνοδος του στο κορυφαίο επίπεδο είναι σε καλό δρόμο δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό τον “ταυρομάχο”.

Η ευκαιρία του Ράονιτς για κάτι καλό χάθηκε στο δεύτερο σετ όταν και κατάφερε επιτέλους να σπάσει το σερβίς του Ναδάλ μόνο για να δει τον Ισπανό να του κάνει άμεσα το break back “σκοτώνοντας” το μομέντουμ του Ράονιτς.

Με coach αυτή τη φορά τον…Φέντερερ (αντιστράφηκαν οι ρόλοι από το ματς Φέντερερ-Κύργιος όταν ο Ράφα κοούτσαρε τον Ελβετό), οι Fedal είναι άχαστοι και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Γηραιά Ήπειρο στο τρίτο κερδισμένο Laver Cup…

Kώστας Αϊτάκης

The post “Ταύρος” Ράφα επεκτείνει την κυριαρχία της Ευρώπης! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα