Ταύρος από την αρχή! – VIDEO

H πανεύκολη κλήρωση δεν εφησυχάζει τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να μπει πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του Γαλλικού Όπεν ενώ μίλησε και για την απουσία του Ρότζερ Φέντερερ

Γεμάτος αυτοπεποίθηση, μετά από μια ακόμη εξαίρετη σεζόν στο χώμα, ο Ράφαελ Ναδάλ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να προσθέσει το 11ο τρόπαιο των Σωματοφυλάκων στη συλλογή του.

Ο θρυλικός Ισπανός που πέρυσι κέρδισε το ιστορικό La Decima στο Παρίσι, επιστρέφει στο απόρθητο φρούριό του, εκεί όπου έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες σε 81 αγώνες (79-2), το 2009 από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ και το 2015 από τον Νόβακ

Τζόκοβιτς.

“Nιώθω πολύ καλά. Φυσικά ήταν δύσκολο το ξεκίνημα στη χρονιά, με δύο τραυματισμούς όμως τώρα έχω επιστρέψει και είμαι πολύ καλά. Έχω κάνει πολλά ματς στη σεζόν και έχω πολλές επιτυχίες. Κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό και εδώ στο Παρίσι προσπαθώ πάντα να έχω πολύ δυνατές προπονήσεις και να είμαι έτοιμος για το πρώτο μου ματς. Θέλω να είμαι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται από το πρώτο μου παιχνίδι εδώ” δήλωσε ο Ναδάλ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, δίνοντας το στίγμα του για τη συνέχεια…

Ο 31χρονος από τη Μαγιόρκα, κυριάρχησε και στη φετινή χωμάτινη σεζόν όπου σε 20 αγώνες είναι 19 νίκες και μια ήττα.

Πανηγύρισε τον 11ο τίτλο του στο Μόντε Κάρλο και τη Βαρκελώνη και τον 8ο στο Rome Masters.

Η ήττα από τον Ντόμινικ Τιμ στη Μαδρίτη, το μοναδικό μελανό σημείο της προετοιμασίας του Ράφα για το Γαλλικό Όπεν.

“Όλοι γνωρίζουν ότι η Μαδρίτη είναι το πιο δύσκολο τουρνουά στο χώμα. Λόγω του υψόμετρου, η μπάλα ταξιδεύει γρήγορα. Μετά από αυτή την ήττα, ήταν σημαντικό για μένα να μείνω δυνατός πνευματικά και να συγκεντρωθώ στη Ρώμη”

“Έκανα ένα πολύ καλό τουρνουά στη Ρώμη, κερδίζοντας σημαντικά ματς και την ίδια ώρα κατάφερα να ξεπεράσω δύσκολες στιγμές. Είχα πολλές έντονες στιγμές πίεσης, όταν επέστρεψα από σετ κάτω κόντρα στον Φονίνι. Μετά έπαιξα ένα πολύ δύσκολο πρώτο σετ κόντρα στο Νόβακ στα ημιτελικά. Ο τελικός είχε λίγο απ’όλα. Αυτές οι καταστάσεις με βοηθάνε να είμαι αισιόδοξος και δυνατός”

Για την απουσία του Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφαελ Ναδάλ είπε: “Δεν μπορώ να πω ότι η νίκη του Φέντερερ εδώ ή ο τίτλος του Νόβακ εδώ όταν εγώ ήμουν τραυματίας, δεν ήταν όμορφη. Θα ήταν άδικο από την πλευρά μου. Όταν κερδίζω εγώ και οι άλλοι παίκτες δεν βρίσκονται εδώ, είναι το ίδιο. Η απουσία του Ρότζερ είναι κακό νέο για το τουρνουά, όμως όχι για μένα που θέλω να κερδίσω”.

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα είπε ότι είναι στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

“Ο Νόβακ είναι από τους καλύτερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος. Όταν επιστρέφεις από τραυματισμό, είναι δύσκολο να παίξεις καλά κατευθείαν. Έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά στη Ρώμη και δίχως αμφιβολία είναι μέσα στα φαβορί για να κερδίσει εδώ”

Ο Ναδάλ είχε εύκολη κλήρωση στο Παρίσι και θα ξεκινήσει απέναντι στον ντεφορμέ Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW

The post Ταύρος από την αρχή! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα