Τα πιο… συνηθισμένα ραντεβού σε Μajor τελικούς

15:27 5/7/2022 - Πηγή: Tennis24

Έχουμε μπει στην 2η εβδομάδα και παράλληλα στην τελική ευθεία του 135ου Wimbledon, καθώς βρισκόμαστε στην προημιτελική φάση του τουρνουά. 

Στο αντρικό ταμπλό και με τους περισσότερους seeded (Top-10) παίκτες εκτός μάχης, δύο είναι τα μεγάλα φαβορί που (ίσως) δούμε στο φετινό τελικό. Αυτά δεν είναι άλλα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ράφα Ναδάλ. 

Ο Σέρβος θέλει να κλείσει την “ψαλίδα” στις κατακτήσεις Grand Slam από τον Ισπανό μειώνοντας σε 22-21 κάτι που θέλει να

κάνει οπωσδήποτε στο Wimbledon το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι και το τελευταίο του Major για φέτος, καθώς το τοπίο στις ΗΠΑ όσον αφορά το θέμα της εισόδου μη εμβολιασμένους είναι ακόμα θολό. 

Από την πλευρά του ο Ισπανός θέλει να κάνει το 3/3 τη φετινή σεζόν στα Grand Slams και να βρεθεί μια ανάσα ή έναν τίτλο μακριά από το Calendar Slam όντας 36 ετών. 

Αν λοιπόν επαληθευθεί το συγκεκριμένο ζευγάρι αυτό θα σημαίνει ότι οι δυο τους θα βρεθούν για 10η φορά σε έναν Major τελικό κάτι που δεν έχει κάνει άλλο ζευγάρι, ωστόσο αυτή θα είναι η μόλις 2η φορά στο Wmbledon μετά το 2011 που είχε βρει νικητή τον Σέρβο. 

Για την ώρα στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι Τζόκοβιτς – Ναδάλ, αλλά και το θρυλικό Fedal (Φέντερερ – Ναδάλ) με τον ίδιο αριθμό τελικών (9). 

Το Top-10 των…συνηθισμένων τελικών σε Grand Slam

9-Νόβακ Τζόκοβιτς – Ράφα Ναδάλ (4-5)*9-Ρότζερ Φέντερερ – Ράφα Ναδάλ (3-6)7-Νόβακ Τζόκοβιτς – Άντι Μάρεϊ (5-2)5-Ιβάν Λέντλ – Ματς Βιλάντερ (2-3)5-Νόβακ Τζόκοβιτς – Ρότζερ Φέντερερ (4-1)5-Πιτ Σάμπρας – Αντρέ Αγκάσι (4-1)4-Τζον ΜακΕνρό – Μπιορν Μποργκ (3-1)4-Ρότζερ Φέντερερ – Άντι Ρόντικ (4-0)4-Τζίμι Κόνορς – Μπιορν Μποργκ (2-2)3-Ιβάν Λεντλ – Τζον ΜακΕνρό (2-1)3-Μπόρις Μπέκερ – Στέφαν Έντμπεργκ (1-2)3-Στέφαν Έντμπεργκ – Τζιμ Κούριερ (1-2)3-Ρότζερ Φέντερερ – Άντι Μάρεϊ (3-0)

*Οι νίκες-ήττες στους μεταξύ τους τελικούς

The post Τα πιο… συνηθισμένα ραντεβού σε Μajor τελικούς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα