Τα μεγάλα φαβορί του ΑΟ!

Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam για το 2021 και το Tennis24 σας παρουσιάζει τα πέντε μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στη Μελβούρνη!

Επιτέλους δράση!

Απομένει μια εβδομάδα πριν την έναρξη της, πολύ σύντομης για φέτος, περιόδου προετοιμασίας για το Australian Open πριν το “κυρίως γεύμα” της Μελβούρνης που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου!

Το αντρικό ταμπλό έχει ένα τεράστιο φαβορί αλλά και αρκετά outsider σε

μια διοργάνωση που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και την περιμένουμε με κομμένη την ανάσα!

1. Νόβακ Τζόκοβιτς

Δεν το συζητάμε ότι το πρώτο και τεράστιο φαβορί για τον τίτλο και στο φετινό Australian Open είναι ο θρύλος Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 33χρονος Σέρβος, από το 2011 και μετά ειδικά, έχει κάνει “δεύτερο σπίτι” του τη Μελβούρνη, έχει χτίσει εκεί το δικό του απόρθητο κάστρο με οκτώ συνολικά κατακτήσεις στο, μακράν, πιο πετυχημένο Slam της καριέρας του!

Ό,τι και να πούμε για τη σχέση Τζόκοβιτς-ΑΟ είναι λίγο με τον Serbinator να μην έχει χάσει ποτέ(!) σε τελικό εκεί ενώ είναι υπερασπιστής του τίτλου τόσο από το 2019 όσο και από το 2020.

Η σκληρή επιφάνεια της Μελβούρνης ταιριάζει στον υπέρτατο βαθμό στο baseline γεωμετρικής ακρίβειας παιχνίδι και πάντα βρίσκει τον τρόπο, συνδυάζοντας άριστα άμυνα με επίθεση, να πνίγει τους αντιπάλους του με ελάχιστα αβίαστα λάθη και ρομποτικό τένις.

Το ατυχές περιστατικό της Νέας Υόρκης και ο, με κάτω τα χέρια, τρόπος που ηττήθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, σίγουρα τον έχουν οπλίσει με ακόμα παραπάνω κίνητρο ώστε να φτάσει στο Νο9 στη Μελβούρνη και Νο18 συνολικά σε Grand Slams πλησιάζοντας και πάλι τα 20ρια των Ναδάλ και Φέντερερ.

2. Ντομινίκ Τιμ

Ο περσινός φιναλίστ του ΑΟ και νικητής του US Open φιγουράρει ως το Νο2 φαβορί της λίστας μας.

Ο Τιμ είναι επιτέλους Grand Slam winner, δεν τα πήγε όπως θα ήθελε στο πρώτο του Major έχοντας πια κερδίσει Slam (Ρολάν Γκαρός) αλλά ήρθε η ώρα για το κάτι παραπάνω στη Μελβούρνη.

Εκεί όπου πέρσι έφτασε ένα σετ μακριά από τον τίτλο (κέρδιζε με 2-1 τον Νόβακ Τζόκοβιτς) αλλά ο “αλύγιστος” Σέρβος δεν του επέτρεψε να πάρει τότε την πρώτη του μεγάλη χαρά όσον αφορά στα Grand Slams.

Ο Τιμ έχει κάνει άλματα προόδου στη σκληρή επιφάνεια, έχει πάρει τον “αέρα” του Ραφαέλ Ναδάλ στα hard courts (τον κέρδισε πέρσι στη ματσάρα των προημιτελικών αλλά και στο ATP Finals) ενώ η νίκη του στο Λονδίνο επί του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι μια παρακαταθήκη που θα θέλει να κρατήσει ενόψει Μελβούρνης.

Ο 27χρονος Αυστριακός έχει κερδίσει πια Masters, Grand Slam, είναι δις φιναλίστ σε ATP Finals και στην καλή του μέρα δεν φοβάται κανέναν, οπότε ο μόνος του στόχος οφείλει να είναι η κατάκτηση του τίτλου στην Αυστραλία.

3. Ραφαέλ Ναδάλ

Το Australian Open τείνει να γίνει η “ρετσινιά” του Ραφαέλ Ναδάλ όσον αφορά στα μεγάλα τουρνουά.

Το έχει κατακτήσει μόνο μια φορά, το μακρινό 2009, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει σπουδαίες πορείες που ανακόπηκαν, πολλές εξ αυτών, στο τελευταίο ματς (τέσσερις χαμένοι τελικοί).

Ο “ταυρομάχος” θα τα δώσει όλα ώστε να φτάσει στον πολυπόθητο Νο2 τίτλο στη Μελβούρνη που θα σημάνει και το προσπέρασμα στον συνολικό αριθμό Grand Slam απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο τα χρόνια που ο Ελβετός σούπερσταρ κυριαρχούσε στο τουρ!

Ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια ώστε να το πραγματοποιήσει ειδικά αν βρεθούν απέναντι οι δύο τενίστες που προαναφέρθηκαν.

Ειδικά κόντρα στον Τζόκοβιτς, στη σκληρή επιφάνεια, έχει χάσει εντελώς τη δυναμική του μιας και μετρά 9(!) σερί ήττες με την τελευταία του νίκη να λαμβάνει χώρα στον τελικό του US Open το 2013!

4. Στέφανος Τσιτσιπάς

Ήρθε η ώρα του Στέφανου; Γιατί όχι!

Μετά από ένα δύσκολο 2020 όπου δεν κατάφερε, κυρίως λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών, να βρει ποτέ ουσιαστικό ρυθμό (φτάνοντας πάντως στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός), ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα δυνατό αουτσάιντερ για τον τίτλο στη Μελβούρνη.

Εκεί, το 2019, έφτασε στον πρώτο του ημιτελικό Grand Slam, κερδίζοντας τότε το ίνδαλμά του, τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ στη σκληρή επιφάνεια του Nitto ATP Finals, έχει πανηγυρίσει τον μεγαλύτερο τίτλο καριέρας του, την ίδια χρονιά.

Ο ανταγωνισμός θα είναι αδυσώπητος, ωστόσο, ένας εξαιρετικός Τσιτσιπάς, αν εκμεταλλευτεί και κάποιους αναπάντεχους αποκλεισμούς των άλλων φαβορί, μπορεί να φτάσει ψηλά και γιατί όχι στον τίτλο στη Μελβούρνη γράφοντας για πάντα ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό ως ο πρώτος Έλληνας νικητής ενός Major!

5. Ντανίλ Μεντβέντεφ

Με φόρα από το τρομερό φινάλε της περσινής σεζόν, ποιος πιάνει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Ενώ βίωσε μεγάλη αγωνιστική κρίση όσο τένις παίχτηκε το 2020, ο 24χρονος Ρώσος έκανε ένα απίθανο φινάλε στη σεζόν κατακτώντας back to back το Masters του Παρισιού και το Nitto ATP Finals και πάει να τριτώσει το καλό κατακτώντας και το Australian Open!

Η σκληρή επιφάνεια είναι μακράν η αγαπημένη του, είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στο παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς (αν και έχουν αρκετές διαφορές επίσης), ενώ, όπως και ο Τιμ, κουβαλάει και αυτός στη μνήμη του τις νίκες επί των Ναδάλ-Τζόκοβιτς στο πρόσφατο ATP Finals σαν χρυσή παρακαταθήκη.

Άγγιξε το Slam του US Open το 2019 και τώρα θα πάει για το βήμα παραπάνω όχι ως το μεγάλο φαβορί αλλά ως ένα σπουδαίο outsider που δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τα μεγάλα φαβορί του ΑΟ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα