Συμφωνούν Νόλε-Ράφα για ένωση Davis Cup/ATP Cup

11:41 3/1/2020 - Πηγή: Tennis24
Αυξάνονται οι μεγάλες φωνές για την ένωση των δύο πρωταθλημάτων Εθνικών ομάδων, για το καλό του τένις

Πρεμιέρα έκανε το νεοσύστατο ATP Cup την Παρασκευή στην Αυστραλία, μόλις έξι εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των τελικών του Davis Cup στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για δύο πανομοιότυπα τουρνουά εθνικών ομάδων τα οποία έχουν προκαλέσει σύγχυση ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου.

Δύο εξ’αυτών, το Νο1 της κατάταξης Ράφαελ Ναδάλ και

το Νο2, Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσαν πως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να κάτσουν άμεσα στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μεγάλο τουρνουά.

“Πρέπει να έχουμε ένα Super World Cup τουρνουά ή όπως θέλουν να το ονομάσουν” είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι και ο πρόεδρος των παικτών, στο συμβούλιο της ATP.

“Αυτό δεν θα συμβεί του χρόνου αλλά αν οι δύο πλευρές, η ITF και η ATP κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να μιλήσουν, ίσως μπορεί να συμβεί το 2022. Ελπίζω να συμβεί αυτό γιατί είναι δύσκολο για τους κορυφαίους παίκτες να παίζουν και στα δύο τουρνουά. Απέχουν μόλις έξι εβδομάδες μεταξύ τους κι αυτό δεν είναι καλό σε επίπεδο μάρκετινγκ, προώθησης και εμπορικής αξίας των δύο τουρνουά” είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του Ράφαελ Ναδάλ που πρόσφατα πανηγύρισε τον 5ο τίτλο Davis Cup της καριέρας του, με την Εθνική Ισπανίας τον περασμένο Νοέμβριο.

“Για μένα προσωπικά, δεν είναι η ιδανική κατάσταση για το άθλημά μας αλλά έτσι λειτουργεί αυτή τη στιγμή και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αλλάξει στο μέλλον” είπε ο κορυφαίος του κόσμου.

Το ATP Cup έχει επηρεάσει την παραδοσιακή προετοιμασία των τενιστών ενόψει του Australian Open καθώς έχει ακυρώσει τα βασικά τουρνουά σε Hopman Cup, Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ. Το Sydney International, μάλιστα, είναι από τα αρχαιότερα τουρνουά τένις στον κόσμο, με παρουσία από το 1885.

Αντί του Σίδνεϊ, θα πραγματοποιηθεί το Adelaide International (12/01) που μάλιστα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς.

The post Συμφωνούν Νόλε-Ράφα για ένωση Davis Cup/ATP Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα