Συγκλονιστική εξομολόγηση Ναδάλ: “Έκλαιγα από τον πόνο”

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Ράφαελ Ναδάλ και φυσικά το τι έχει πετύχει στο τένις όλα αυτα τα χρόνια της παρουσίας του στο κορυφαίο επίπεδο. Έχοντας κατακτήσει τα πάντα, υπάρχουν και για αυτόν ακόμη δύσκολες καταστάσεις, που τον στιγμάτισαν.

Η εξομολόγηση του Ράφαελ Ναδάλ για τον χαμένο τελικό του Wibledon το 2007

Σε πρόσφατη συνέντευξη με τον Corriere Della Sera, ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε για την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε μετά τον χαμένο τελικό του Wimbledon το 2007 από τον Ρότζερ Φέντερερ.

”Απόγνωση. Για πάρα πολύ ώρα μετά το παιχνίδι, υπήρχε μεγάλη απογοήτευση ακόμη και όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι τένις, ορισμένες φορές αυτό σημαίνει πάρα πολλά, τόνισε ο Ναδάλ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε με τον Ράφαελ Ναδάλ τρεις συγκλονιστικούς τελικούς στο Wimbledon στο διάστημα από το 2006 ως το 2008, με τον Ελβετό να κερδίζει τους πρώτους δύο. Ωστόσο, στον τελικό του 2008, σε έναν συναρπαστικό αγώνα, ο Ράφαελ Ναδάλ και έπειτα από πέντε ώρες παιχνιδιού πήρε τη μεγάλη νίκη και παράλληλα κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam τότε στο χόρτο. Ο κορυφαίος τενίστας εξομολογήθηκε ότι η κατάκτηση του πρώτου του Wimbledon ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στη καριέρα του.

O χαμένος τελικός της Μελβούρνης το 2014

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Ναδάλ, μίλησε και για τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2014, εκεί που έχασε από τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο Ισπανός αναφέρθηκε για τις έντονες ενοχλήσεις που είχε στη πλάτη του, μετά το τέλος του πρώτου σετ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τον έκανε να κλαίει από πόνο.

”Έκλαιγα από πόνο, κατά τη διάρκεια του τελικού με τον Βαβρίνκα το 2014, αισθάνθηκα έντονες ενοχλήσεις στη πλάτη μου μετά το τέλος του πρώτου σετ, όπου επικράτησα. Έχασα το παιχνίδι, αλλά αγωνίστηκα μέχρι το τέλος, σε έναν τελικό Grand Slam δεν γίνεται να παραιτηθείς”, τόνισε ο Ράφαελ Ναδάλ.

Το 2014 και μετά τον χαμένο τελικού του Αυστραλιανού Όπεν ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το Roland Garros, όμως δύο συναπτές σεζόν το 2015 και 2016 ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς που του στέρησαν το δικαίωμα να κερδίσει έναν Major τίτλο.

Όμως όταν μιλάμε για έναν τόσο μαχητικό αθλητή και άνθρωπο όπως είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, η συνέχεια είναι γνωστή με τον Ισπανό τενίστα πλέον, να έχει φτάσει τον Ρότζερ Φέντερερ, έχοντας και αυτός πια 20 κατακτήσεις.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Συγκλονιστική εξομολόγηση Ναδάλ: “Έκλαιγα από τον πόνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα