Στον 4ο γύρο ο… κυνικός Τζόκοβιτς (vids)

O Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε στα τρία sets το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 7-6(7), 6-3, 6-4 μετά από 3 ώρες εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στους “16” του Australian Open για 15η φορά στην καριέρα του, αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε να ξεπεράσει για μια ακόμα αναμέτρηση τους πόνους που είχε στο αριστερό πόδι, στο τέλος του 1ου set,

αλλά και να σβήσει 3 set-points του Ντιμιτρόφ.



Από τη στιγμή που ο Σέρβος πήρε το 1ο set μετά από 77(!) λεπτά, πήρε παράλληλα και τον έλεγχο του αγώνα και βρίσκοντας break τις κατάλληλες στιγμές έφτασε τελικά στη νίκη, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Ο 9 φορές πρωταθλητής όπως και στο παιχνίδι του 2ου γύρου απέναντι στον Γάλλο Κουακό, έδειξε να ταλαιπωρείται από το τραυματισμένο αριστερό πόδι, γεγονός που τον οδήγησε σε ιατρικό τάιμ-άουτ αμέσως μετά το τέλος του 1ου set



Ο Τζόκοβιτς έκλεισε το ματς με 28 winners, αλλά και 22 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Ντιμιτρόφ είχε 53 winners και 50 λάθη! 

Στο 2ο set ο Βούλγαρος κατάφερε να σβήσει αρχικά τα τρία συνεχόμενα break-point του Τζόκοβιτς ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο αμέσως επόμενο service-game του δεχόμενος το break (4-2).

Αυτό ήταν αρκετό για τον Σέρβο για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του set παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Στο τελευταίο όπως εξελίχθηκε set, o Σέρβος έκανε τα εύκολα δύσκολα καθώς προηγήθηκε με 4-1 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για το 5-1, όμως με νέο break o Ντιμιτρόφ μείωσε σε 4-2 και 5-4 λίγο μετά. 

Αυτό ωστόσο ήταν το τελευταίο κερδισμένο game για τον Βούλγαρο με τον Τζόκοβιτς να σφραγίσει την 15η πρόκριση σε 4ο γύρο του Australian Open φτάνοντας τις 25 σερί νίκες στο τουρνουά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον…γηπεδούχο Άλεξ ντε Μινόρ, ο οποίος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Γάλλο Μπενζμάν Μπονζί επικρατώντας με 7-6(7), 6-1, 6-1 σε 2 ώρες και 10 λεπτά.



AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+9h)

The post Στον 4ο γύρο ο… κυνικός Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα