Στα βήματα της μητέρας του, 40 χρόνια μετά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει να θριαμβεύσει στο Μονακό, όμως δεν έγινε ο πρώτος από την οικογένειά του, που κατακτά τίτλο στο Monte Carlo Country Club.

Η μητέρα του, Τζούλια Σαλνίκοβα, είχε… προλάβει να πάρει την πρωτιά, το μακρινό 1981. Πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια λοιπόν, για να θριαμβεύσει κάποιος από την οικογένεια Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο.

Το 1981 η Τζούλια

είχε κατακτήσει τον τίτλο στα Juniors του Monte Carlo Country Club και το όνομά της έχει σμιλευτεί στον τοίχο με τα ονόματα των νικητών σε όλα τα τουρνουά που έχουν λάβει χώρα στο Μονακό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ακολούθησε τα βήματα της μητέρας του και 40 χρόνια μετά έγινε… Πρίγκιπας στο Πριγκιπάτο. Τι είχε να πει για τη συγκεκριμένη ιστορία όμως ;

Αναλυτικά:

“Μου έδειξε το όνομά της εκεί και εγώ σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα πως είναι πολύ όμορφη ιστορία.

Δεν το σκεφτόμουν στις αρχές του τουρνουά, όμως από τα ημιτελικά άρχισε να μου περνάει από το μυαλό, ότι μπορώ να κατακτήσω και εγώ τον τίτλο, όπως είχε κάνει η μητέρα μου.

Νομίζω πως αισθανόμουν, ότι ήθελα να τα δώσω όλα, ώστε να φτάσω στο σημείο να μπω στην ίδια κατηγορία με τη μητέρα μου. Νομίζω ότι άξιζα να το πετύχω.

Έπαιξα καλό τένις και στο τέλος δεν ήθελα να φύγω χωρίς το τρόπαιο”.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στα βήματα της μητέρας του, 40 χρόνια μετά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα