ΣΟΥΠΕΡ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ουσιαστική και κατά διαστήματα εντυπωσιακή εμφάνιση ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τσέχου και Νο71 του κόσμου, Γίρι Λεχέτσκα επικρατώντας με 6-3, 7-6(2), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, για 3η σερί φορά και 4η στην καριέρα του! 



Παίζοντας ακριβώς όσο χρειάζεται και κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων για την επόμενη πρόκληση στα ημιτελικά της Πέμπτης (26/1), ο Τσιτσιπάς στην πιο ώριμη εμφάνισή του στη Μελβούρνη χρειάστηκε 2 ώρες και 19 λεπτά

για να κερδίσει τον ανερχόμενο Τσέχο. 

Με 9 άσους (2 διπλά λάθη), με τη συνέπεια στο service να επιστρέφει μετά από τον αγώνα με τον Σίνερ φτάνοντας το 80% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service, αλλά και σβήνοντας όλες τις… απειλές για break του Λεχέτσκα (8/8) ο Έλληνας τενίστας είχε τον έλεγχο φτάνοντας στις 9 νίκες τη φετινή σεζόν, διατηρώντας το αήττητο για το 2023, στην πιο εντυπωσιακή εκκίνηση της καριέρας του. 

Παραχωρώντας μόλις 6 πόντους στο service του και βρίσκοντας break στο πρώτο service-game του Λεχέτσκα, ο Τσιτσιπάς έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του 1ου set κάνοντας το 1-0 στον προημιτελικό.

Το 2ο μέρος ο Τσέχος ξεπέρασε το αρχικό νευρικό set και πίεσε περισσότερο το service του Τσιτσιπά φτάνοντας μάλιστα σε 5 break-points στο 4ο game με τον Έλληνα τενίστα να κάνει ένα μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Οι δύο τενίστες κράτησαν σχετικά εύκολα τα services τους πηγαίνοντας στο tie-break εκεί που ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός και ψύχραιμος και παραχωρώντας μόλις πόντους έφτασε στην κατάκτηση και του 2ου set (2-0). 

Στο 3ο και τελευταίο set ο Νο4 του κόσμου έκανε εμφάνιση world class παίκτη, καθώς βρήκε break στο 10ο και καθοριστικό game προτού φτάσει σε ένα ακόμα μεγάλο hold σβήνοντας τρία break-points! 

Στα ημιτελικά, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ από τον οποίον δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του, μετρώντας παράλληλα 5 νίκες. 



AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post ΣΟΥΠΕΡ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα