Σίνερ: “Νιώσαμε την πίεση της μεγάλης ευθύνης που είχαμε”

Συγκινημένος, αλλά και εμφανώς ευχαριστημένος από τον θρίαμβο της εθνικής του ομάδας στον χθεσινό τελικό του Davis Cup με την Αυστραλία ήταν ο Γιανίκ Σίνερ, που κατάφερε να φέρει στην Ιταλία 5 νίκες σε ισάριθμα δικά του παιχνίδια (3 στα μονά και 2 στα διπλά).

“Η χημεία της ομάδας είναι πολύ καλή, αυτό ήταν και το πιο σημαντικό. Μου αρέσει να παίζω indoors, ένιωσα καλά σήμερα, όπως και όλο τον τελευταίο μήνα. Είναι πολύ σημαντική νίκη για μένα προσωπικά, αλλά και για ολόκληρη την Ιταλία. Νιώσαμε την πίεση της μεγάλης ευθύνης

που είχαμε, αλλά καταφέραμε να τη διαχειριστούμε”.

“Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πάντα ένιωθα πως λειτουργώ καλύτερα στα ομαδικά, είμαι ομαδικός παίκτης. Όταν έπαιξα για πρώτη φορά στο Davis Cup τα είχα δώσει όλα. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η καρδιά. Είναι το πιο όμορφο πράγμα να δίνεις το 100% σου πάντα”.

Για το τι μπορεί να φέρει μελλοντικά ένας τέτοιος θρίαμβος, απάντησε: “Θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ ξεχωριστό, γιατί παίζεις για την ομάδα σου και όχι για τον εαυτό σου.

Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που έπαιξαν στην Μπολόνια και βοήθησαν να προκριθούμε στην τελική φάση. Ήρθα εδώ μετά από το Τορίνο με πολλή αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε πως έχουμε μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και είμαστε πεινασμένοι για να κερδίσουμε ξανά αυτό το τρόπαιο. Το συναίσθημα που νιώθουμε τώρα είναι απίθανο”.

Η αφιέρωση του τίτλου στην άλλοτε Ιταλίδα τενίστρια, Τατιάνα Γκάρμπιν, που πάσχει από καρκίνο και εγχειρίστηκε για να αφαιρέσει τον κακοήθη όγκο: “Αυτό που μετράει στη ζωή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ελπίζουμε με τον θρίαμβό μας να δώσουμε δύναμη στην Τατιάνα”.

The post Σίνερ: “Νιώσαμε την πίεση της μεγάλης ευθύνης που είχαμε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα