Σιγά μην έχανε! – VIDEO

21:28 7/8/2018 - Πηγή: Tennis24
Συνεχίζει τη φρενήρη του πορεία στη φετινή Αμερικανική hard court swing ο Στέφανος Τσιτσιπάς που απέκλεισε τον Νταμίρ Τζουμούρ στην πρεμιέρα του στο Rogers Cup “κλείνοντας” το πέμπτο φετινό του ραντεβού με τον Ντομινίκ Τιμ!

Ακόμα μία νίκη, την 26η(!) του στο φετινό τουρ, πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Δίχως το παραμικρό ίχνος εμφανούς κούρασης από την εξαιρετική του πορεία μέχρι τα ημιτελικά της Washington, ο 19χρονος Ελληνας τενίστας έκανε το τέλειο ξεκίνημα στο

Τορόντο επικρατώντας του Νταμίρ Τζουμούρ με 6-3, 7-6(3) συνεχίζοντας το κρεσέντο σταθερότητας στα καλά αποτελέσματα που “τρέχει” φέτος.

Perfect start for @StefTsitsipas on debut in Toronto.

Defeats Dzumhur 6-3 7-6(3). Meets Thiem next!#RogersCup pic.twitter.com/7AxVQAcXQW

Tennis TV (@TennisTV) 7 Αυγούστου 2018


Το γεγονός ότι μεταπηδά από τουρνουά σε τουρνουά, όπερ και σημαίνει αεροπορικά ταξίδια, διαφορετικές συνθήκες, και υπάρχει φυσικά η ανάγκη της διαρκούς ανασυγκρότησης και εύρεσης κινήτρου, ο Στεφ διαχειρίζεται όλα τα παραπάνω κάτι περισσότερο από άψογα για ένα “παιδί” 19 ετών.

Κόντρα στον 25χρονο Βόσνιο, μπορεί να μην έκανε και το καλύτερό του ματς στη χρόνια αλλά και πάλι βασίστηκε στα δυνατά του σημεία και τα πήγε περίφημα στα κρίσιμα σημεία των σετ, κάτι που κάνει επαννειλλημένα καλά φέτος.

Όλα ξεκινούν φυσικά από το σερβίς και ο Τσιτσιπάς μπόρεσε, για πολλοστή φορά φέτος, να μην δεχτεί ούτε ένα break κάτι που κάνει τη ζωή του πολύ ευκολότερη και τον οδηγεί τουλάχιστον σε καταστάσεις σε tie break ό,τι και αν γίνει στα return games.

Στα οποία έκανε πολύ καλή δουλειά φθάνοντας έξι φορές στην “πηγή” αλλά είδε τον Τζουμούρ να σώζει τις πέντε, χωρίς όμως να του κοστίσει.

Το μοναδικό break ήρθε στην αρχή του πρώτου σετ και έθεσε τις βάσεις μίας ακόμα νίκης για τον καλύτερο εκπρόσωπο του ελληνικού τένις στο τουρ που, παρά τα “λαθάκια” που έγιναν σποραδικά κυρίως με το forehand, έκανε το 1-0 σχετικά άνετα προσθέτοντας σαφώς περισσότερη πίεση στους ώμους του Βόσνιου.

Finished with flair @StefTsitsipas looking the goods against Dzumhur. Takes the first set 6-3.#RogersCup pic.twitter.com/CrIEHHUNaO

Tennis TV (@TennisTV) 7 Αυγούστου 2018


Το ρεσιτάλ σερβίς από ελληνικής πλευράς συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ με τον Τσιτσιπά να μην παραχωρεί ούτε ένα break point αλλά ο Τζουμούρ ανέβασε κάπως απόδοση και μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό σε περισσότερα ράλι σε σχέση με το πρώτο σετ.

Είπαμε όμως, στη χειρότερη tie break για τον Στέφανο!

Στα οποία συνήθως βγάζει τον clutch εαυτό του, κάτι που έκανε και στο Τορόντο επικρατώντας ελεγχόμενα στη διαδικασία με 7-3 για να κλείσει το πέμπτο του, όλα στο 2018, ραντεβού με τον Ντομινίκ Τιμ, σε ένα rivalry που εξελίσσεται σε κλασικό!

Μπορεί ο Έλληνας τενίστας να έχει κερδίσει μόνο στη Βαρκελώνη τον Αυστριακό αλλά τον έχει δυσκολέψει αφάνταστα και στις άλλες τρεις περιπτώσεις όπου έπαιξαν, δείχνοντας ότι γενικά “τον έχει” στην καλή του μέρα!

Μία από τις ελπίδες του Αμερικανικού τένις για τα επόμενα χρόνια, ο Φράνσις Τιάφο έκανε καλή εκκίνηση στην αγαπημένη του επιφάνεια κόντρα στον Μάρκο Τσεκινάτο αλλά τώρα τον περιμένει “εκτός έδρας” αναμέτρηση κόντρα στον Μίλος Ράονιτς σε ένα πολύ ωραίο ματς δεύτερου γύρου!

Τρίτη, 7/8: 1ος γύρος Rogers Cup

Wawrinka (Switzerland) beat Kyrgios (Australia) 1-6 7-5 7-5
Haase (Netherlands) beat Nishikori (Japan) 7-5 6-1
Khachanov (Russia) beat Krajnovic (Serbia) 6-3 6-2
Querrey (USA) beat Mannarino (France) 6-2 7-5
R. Harrison (USA) beat McDonald (USA) 6-4 6-2
Tsitsipas (Greece) beat Dzumhur (Bosnia) 6-3 7-6(3)
Tiafoe (USA) beat Cecchinato (Italy) 7-6(3) 6-1

ROGERS CUP DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Σιγά μην έχανε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα