Σφιόντεκ-Σαμπαλένκα: Ημιτελικός σαν τελικός

10:05 5/6/2025 - Πηγή: Tennis24

Σήμερα το απόγευμα θα γνωρίζουμε το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Roland Garros στις γυναίκες. To πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς Σαμπαλένκα-Σφιόντεκ και Γκοφ-Μπουασόν που πρόκειται να καθηλώσουν το κοινό στις κερκίδες του Chatrier.

Στον πρώτο ημιτελικό (16:00GR-Eurosport) θα αναμετρηθούν οι δύο κορυφαίες τενίστριες των τελευταίων 3-4 ετών στο WTA Tour. Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα έχουν κατακτήσει μαζί τα 7 από τα

12 τελευταία Grand Slams.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθούν για 13η φορά συνολικά και για 7η σε χωμάτινο τουρνουά (ημιτελικο ή τελικό). To σκορ είναι 8-4 υπέρ της Σφιόντεκ ενώ η Πολωνή προηγείται με μεγάλη διαφορά και στο χώμα (5-1).

Η Ίγκα Σφιόντεκ, κάτοχος των τριών προηγούμενων τίτλων στο Παρίσι και συνολικά 4 φορές πρωταθλήτρια του Roland Garros, δήλωσε: “Πρέπει να είσαι 100% έτοιμη για να αντιμετωπίσεις την Σάμπα. Η αντιζηλία μας βοηθάει η μια την άλλη. Δεν είναι μόνο το επίπεδο του τένις αλλά το πως δουλεύουμε και πόσο επαγγελματίες είμαστε”.

Από την πλευρά της, η Σαμπαλένκα είπε: “Λατρεύω τις δύσκολες προκλήσεις. Αυτά τα ματς σε βελτιώνουν σαν αθλητή και σε κάνουν πιο δυνατή. Πάντα είμαι ενθουσιασμένη όταν αντιμετωπίζω κάποια δυνατή αντίπαλο που μπορεί να με προκαλέσει”.

Στο 2ο ημιτελικό, η Κόκο Γκοφ θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, την 22χρονη Λοΐς Μπουασόν. Το Νο361 της παγκόσμιας κατάταξης, προέρχεται από μεγάλες νίκες κόντρα σε Πεγκούλα και Αντρέεβα και πλέον απειλεί το Νο2 του κόσμου, έχοντας το Γαλλικό κοινό στο πλευρό της.

Αγωνιζόμενη με wild card, η Μπουασόν έχει ήδη εξασφαλίσει άνοδο 296 θέσεων (!!) και καταλαμβάνει την 65η θέση στη Live WTA Rankings.

Από την άλλη, η 20χρονη Αμερικανίδα αγωνίζεται στον 3ο ημιτελικό της στο Γαλλικό Όπεν, έχοντας και έναν τελικό το 2022 (Σφιόντεκ).

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Σφιόντεκ-Σαμπαλένκα: Ημιτελικός σαν τελικός appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα