Σφιόντεκ και Ζαμπέρ στον τελικό του US Open (vids)

08:48 9/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Δύο από τις καλύτερες τενίστριες της χρονιάς στο WTA Tour, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Σφιόντεκ και η εξαιρετική Ονς Ζαμπέρ που θα αγωνιστεί σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό σε Major, θα μονομαχήσουν στον τελικό του Σαββάτου, μετά τις νίκες επί των Σαμπαλένκα και Γκαρσία αντίστοιχα στα ημιτελικά της Πέμπτης.

Πρώτη το εισιτήριο

για τον τελικό εξασφάλισε η Ζαμπέρ, Νο5 στον κόσμο, η οποία πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και συνέτριψε με 6-1, 6-3 ίσως την πιο φορμαρισμένη τενίστρια στο tour, Καρολίν Γκαρσία.

Η 28χρονη Τυνήσια, έγραψε ιστορία και στη Νέα Υόρκη αφού έγινε η πρώτη Αφρικανή που θα αγωνιστεί στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν στην Open Era ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα καταλαμβάνει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από την Σφιόντεκ.

Η Ζαμπέρ ξεκίνησε πολύ δυνατά στον ημιτελικό και μετά το break στο εναρκτήριο game, έφτασε με άνεση στο 6-1 σε μόλις 23 λεπτά, απέναντι σε μια αγνώριστη Γκαρσία. Η Γαλλίδα ανέβασε το επίπεδό της στο 2ο σετ, όμως δεν είχε σύμμαχο το σερβίς και έτσι η Τυνήσια έφτασε σε ένα ακόμη break στο 4ο game το οποίο ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη.

“Ήταν σπουδαίο παιχνίδι για μένα. Ήξερα ότι ήταν πολύ σίγουρη για το παιχνίδι της και ότι έπρεπε να αναλάβω πρωτοβουλίες από το ξεκίνημα και αυτό το δούλεψα καλά μέχρι το τέλος του ματς” είπε η Ζαμπέρ.

Στο 2ο ημιτελικό, η Ίγκα Σφιόντεκ χρειάστηκε να δουλέψει πολύ περισσότερο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της πανίσχυρης Αρίνα Σαμπαλένκα την οποία κέρδισε με ανατροπή 3-6, 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον τρίτο Grand Slam τελικό της καριέρας της και πρώτο εκτός Παρισιού.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια του Roland Garros (2020, 2022), έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και ήταν εκεί που έπρεπε στους κρίσιμους πόντους του αγώνα, επιστρέφοντας κι από break στο καθοριστικό σετ της αναμέτρησης.

Έτσι, η Σφιόντεκ έγινε επίσης η πρώτη Πολωνή που θα αγωνιστεί στον τελικό του US Open και θα επιδιώξει να συνεχίσει τη συλλογή μεγάλων τίτλων τα τελευταία χρόνια.

“Κόντρα στην Αρίνα, θα πρέπει να έχεις την ενέργεια να την κρατήσεις πίσω και να είσαι ικανή να παίξεις αυτες τις γρήγορες μπάλες. Στο 1ο σετ μου έλειπε η ενέργεια οπότε χρειάστηκε να την ανακτήσω. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα” είπε η 21χρονη Πολωνή.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Σφιόντεκ και Ζαμπέρ στον τελικό του US Open (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα