Σαν σήμερα: Η ολοκλήρωση του τελευταίου calendar Grand Slam

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 10 Σεπτεμβρίου

10 Σεπτεμβρίου 1988

Η Steffi Graf γίνεται η τρίτη τενίστρια στα χρονικά που ολοκληρώνει το ημερολογιακό Grand Slam, το να κατακτήσει δηλαδή όλα τα major τουρνουά μέσα σε μία χρονιά. Είχαν προηγηθεί η Maureen Connolly το 1953 και η Margaret Court το 1970. Μέχρι σήμερα κανείς άλλος, άνδρας ή γυναίκα, δεν το έχει καταφέρει ξανά.

Στον τελικό του US Open

η Graf νικά την Gabriela Sabatini 6-3, 3-6, 6-1 και μετά το ματς ανακουφισμένη δηλώνει: “Είμαι πολύ χαρούμενη που όλη η κουβέντα για το Grand Slam τελείωσε. Το κατάφερα και τώρα δεν νιώθω πια πίεση. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να μου πείτε ότι πρέπει να κατορθώσω”.

Η αλήθεια είναι ότι σε λιγότερο από ένα μήνα η 19χρονη Graf, κερδίζοντας το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη Σεούλ, θα κατόρθωνε κάτι μοναδικό στα χρονικά των μονών ανδρών και γυναικών. Θα γινόταν η μοναδική τενίστρια που θα ολοκλήρωνε το ημερολογιακό Golden Grand Slam (4 major και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο).

Δε θα αποτελούσε υπερβολή, επομένως, να πει κανείς πως το τενιστικό έτος 1988 έχει γραμμένο πάνω του με ολόχρυσα γράμματα το όνομα της μεγάλης Γερμανίδας.

Στέλιος ‘You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Η ολοκλήρωση του τελευταίου calendar Grand Slam appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα