Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Θρύλος Άντρε Άγκασι

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 29 Απριλίου

29 Απριλίου 1970

Tα 51 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Andre Kirk Agassi, o Αμερικανός με Ιρανικές ρίζες πρωταθλητής και 5ος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που ολοκληρώνει το Grand Slam καριέρας, να κατακτήσει δηλαδή όλα τα τουρνουά Grand Slam.

Γεννιέται στο Las Vegas

της Nevada και στα 18 του προκαλεί αίσθηση με το επιδεικτικό και αλαζονικό του στυλ το οποίο περισσότερο “πουλάει” στα Μέσα Ενημέρωσης και λιγότερο υποστηρίζει με κάποιον μεγάλο τίτλο μέχρι την απίθανη κατάκτηση στο Wimbledon το 1992.

Η καριέρα του χαρακτηρίζεται από πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι να κερδίσει το US Open το 1994, ως αδιαβάθμητος παίχτης και το Αυστραλιανό Open το 1995 που του ανοίγει το δρόμο για την άνοδο του στο Nο1 του κόσμου.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Aτλάντα το 1996 η καριέρα του διακυβεύεται καθώς κατακρημνίζεται στο Nο141 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά εμπνέει το σύνολο της τενιστικής κοινότητας με την επάνοδο του και την κατάκτηση του Roland Garros το 1999, επιστρέφοντας έτσι στο Nο1.

Η προσωπικότητα του αμφιλεγόμενη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το ταλέντο του όμως απαράμιλλο κυρίως από τη βασική γραμμή με χτυπήματα ακριβείας και με καταπληκτική αντίληψη του χώρου και του χρόνου, στοιχεία που βάρυναν περισσότερο στη ζυγαριά μεταξύ ψυχικών αδιεξόδων και πνευματικών αρετών.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Θρύλος Άντρε Άγκασι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα