Σαν σήμερα: Διπλός τίτλος για Guga – VIDEO

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 3 Δεκεμβρίου3 Δεκεμβρίου 2000

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος Gustavo Kuerten επικρατεί του Andre Agassi 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) στο τελικό του Masters Cup (σαν να λέμε ATP Finals) που διεξάγονται για πρώτη φορά στη Λισαβόνα μετά από μια δεκαετία διεξαγωγής σε Γερμανικά εδάφη και παράλληλα με τον σημαντικό τίτλο τερματίζει στο νο.1

της παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας τον Marat Safin κατά 75 πόντους! Έτσι, γίνεται ο πρώτος λατινοαμερικάνος που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά μάλιστα από μια μακρά αμερικανική κυριαρχία.

Το επίτευγμα του Kuerten φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο Kuerten στο πρώτο ματς της φάσης των ομίλων ηττάται από τον Agassi ενώ ο Safin κερδίζει τα δύο πρώτα ματς απέναντι στους Corretja και Hewitt.

Kι ενώ ο Ρώσος χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να εξασφαλίσει τον τερματισμό στην κορυφή της κατάταξης χάνει στο τελευταίο ματς των ομίλων από τον Sampras και στον ημιτελικό από τον Agassi ανοίγοντας την όρεξη στον Βραζιλιάνο που με τέσσερις συνεχόμενες νίκες (Norman, Kafelnikov, Sampras, Agassi) ξεπερνά τον αντίζηλό του και ολοκληρώνει μια ονειρική χρονιά.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Διπλός τίτλος για Guga – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα