Σάκκαρη: Το Indian Wells της πάει πολύ…(vids)

16:38 5/3/2024 - Πηγή: Tennis24

H Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη να κάνει την 6η εμφάνισή της στο Indian Wells ένα τουρνουά το οποίο, βάσει προϊστορίας, ταιριάζει απόλυτα στην 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια. Πέρα από τις δύο τεράστιες πορείες των τελευταίων δύο ετών, στο συγκεκριμένο τουρνουά η Σάκκαρη έχει γράψει τη δική της ιστορία κάνοντας σπουδαίες νίκες και παίρνοντας μεγάλες προκρίσεις. 

Δύο από αυτές τις σημαντικές στιγμές ήταν η πρώτη της συμμετοχή

σε τελικό WTA1000 για 1η φορά στην καριέρα της που συνοδεύτηκε εκείνη τη χρονιά (2022) με την άνοδό της στο Νο3 του κόσμου, το καλύτερο πλασάρισμα που είχε ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η παρθενική συμμετοχή της Σάκκαρη στο κυρίως ταμπλό του Indian Wells ήταν τον Μάρτιο του 2018, καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο προσπάθειες το 2016 και το 2017 όπου ηττήθηκε στα προκριματικά. 

Το 2018 η-τότε-Νο58 του κόσμου Σάκκαρη θα φτάσει μέχρι τη φάση των “16”, όπου ηττήθηκε από την Ναόμι Οσάκα, αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί χρειάστηκε να αποκλείσει την μετέπειτα Νο1 του κόσμου (Νο21 τότε), Άσλεϊ Μπάρτι στον 2ο γύρο, ενώ η 1η νίκη στη καριέρα της στο τουρνουά της Καλιφόρνια ήταν απέναντι στην καλή της φίλη Ντόνα Βέκιτς. 

Ακολούθησαν δύο χρονιές όπου η Σάκκαρη γνώρισε δύο αποκλεισμούς στην πρεμιέρα της κόντρα στις Κριστίνα ΜακΧέιλ και Βικτόρια Γκόλουμπιτς, όμως από εκείνη την ήττα και μέχρι σήμερα η Σάκκαρη κέρδισε τα 9 από τα 11 παιχνίδια που έδωσε στο τουρνουά της ερήμου, χάνοντας μόνο από τις Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα. 

Το 2022 κέρδισε κατά σειρά τις: Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Σάβιλ, Ριμπάκινα και Μπαντόσα φτάνοντας στον 1ο τελικό WTA 1000 στην καριέρα της, αλλά και στο Νο3 του κόσμου γράφοντας ιστορία. Στον τελικό ηττήθηκε από την Ίγκα Σφιόντεκ η οποία είχε ξεκινήσει την κυριαρχία της και την πορεία της για το Νο1. 

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της και την περσινή σεζόν, καθώς μετά από τις σπουδαίες νίκες κόντρα στις: Ρότζερς, Καλίνινα, Πλίσκοβα και Κβίτοβα, ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Αρίνα Σαμπαλένκα. 

Φέτος η Σάκκαρη πήγε στο Indian Wells με νέο προπονητή (Ντέβιντ Γουίτ), ξεκινώντας την προσπάθεια της κόντρα είτε στην Ρωσίδα, Ντιάνα Σνάιντερ, είτε στη Ρουμάνα Άννα Μπογκντάν, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει μια εκ των Καρολίν Γκαρσία, Σοφία Κένιν και Βικτορίγια Τόμοβα. 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Σάκκαρη: Το Indian Wells της πάει πολύ…(vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα