Σάκκαρη: Ονειρεύεται μετάλλιο στο Τόκιο

13:14 6/3/2020 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για τα μεγάλα όνειρα που έχει, το πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, την αλλαγή νοοτροπίας και για το ρόλο της οικογένειάς της, μίλησε η Μαρία Σάκκαρη σε εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους ιδιωτικού ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που έσπασε πρόσφατα για πρώτη φορά το φράγμα του Top20 της παγκόσμιας κατάταξης στη WTA,

δήλωσε πως νιώθει πλέον έτοιμη για ένα Grand Slam, ενώ δεν έκρυψε το όνειρό της για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

“Γιατί όχι και σε ένα μετάλλιο. Από μικρή ονειρευόμουν να παίξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να κερδίσω ένα μετάλλιο, είτε στο μονό είτε στο διπλό είτε και στο μεικτό”.

Στη συνέχεια αναφορικά με τους στόχους της για την παγκόσμια κατάταξη, απάντησε “προφανώς και θέλω να γίνω Νο1, προφανώς και θέλω να τελειώσω top10! Όμως πριν δύο χρόνια έλεγα ότι θέλω να τελειώσω μέσα στις 30 και μόνο εκεί δεν έφτασα… Διότι αυτό με αγχώνει και με βάζει να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή έχω μπει στο 2020 με μια διαφορετική νοοτροπία, με τη σιγουριά πως θα πάω πολύ καλά αυτή τη χρονιά. Πού θα φτάσω δεν ξέρω, αλλά νιώθω πως η φετινή χρονιά θα είναι 100% επιτυχημένη”.

Για το ρόλο της οικογένειάς της, η Μαρία είπε: “Ξεκίνησα στα 5 μου λόγω του αδερφού μου που έπαιζε στα γηπεδάκια κάτω από το σπίτι μας και όχι λόγω της μαμάς μου ή του παππού μου. Η επιτυχίες έρχονται μόνο με σκληρή δουλειά. Και ο παππούς μου, που ξεκίνησε στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy, και η μητέρα μου, η οποία χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση κατάφερε να φτάσει ψηλά, αλλά και ο πατέρας μου που είναι εκτός του χώρου και αυτός με σκληρή δουλειά έχει επιτύχει. Η σκληρή δουλειά αποτελεί κατά κάποιο τρόπο “παράδοση” και χαρακτηριστικό στην οικογένειά μου”.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση με τους σπουδαστές, απευθύνθηκε στις νέες γυναίκες που την παρακολουθούν και μιλώντας από καρδιάς είπε πως αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως πρότυπο για τις νέες γυναίκες και τους νέους γενικότερα και πως όσα λέει και κάνει έχουν αντίκτυπο, επομένως πρέπει να είναι προσεκτική σε όσα λέει ή κάνει, είτε εντός γηπέδου είτε εκτός.

The post Σάκκαρη: Ονειρεύεται μετάλλιο στο Τόκιο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα