Σακκάρη: Κάντο όπως στο Παρίσι (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε την 1η πρώτη προπόνηση στο Louis Armstrong, μαζί με την πολύ καλή της φίλη, Ντόνα Βέκιτς και πλέον περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής (27/8) για να δει το φετινό “μονοπάτι” της στην 7η συμμετοχή της στο US Open

Αναμφίβολα, από τις περασμένες 6 παρουσίες της στο αμερικανικό όπεν, αυτή που ξεχώρισε ήταν η περσινή, καθώς έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της

στη φάση των “16”, κάτι που είχε κάνει μόνο στο Australian Open (της ίδιας χρονιάς), προτού φυσικά φτάσει στα ημιτελικά του περασμένου Roland Garros

Με την “πρώτη” σε κυρίως ταμπλό!

Η πρώτη της συμμετοχή (μέσω προκριματικών) της Μαρίας Σάκκαρη στο US Open (2015) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ξεκίνησε από τα προκριματικά, κερδίζοντας την Λετονή Αναστασίγια Σεβάστοβα, την Βελγίδα και Νο4 του ταμπλό Αν-Σοφί Μεστάς για να ολοκληρώσει με τη νίκη της κόντρα στην Πέτρα Μάρτιτς. Τρεις νίκες έχοντας χάσει μόλις ένα set! 

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό αντιμετώπισε την Κινέζα Κιανγκ Γουάνγκ από την οποία ηττήθηκε στα 2 sets μένοντας εκτός συνέχειας, ωστόσο έφυγε από τη Νέα Υόρκη έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της. 

Χρειάστηκε να περάσει ένας ακόμη πρόωρος αποκλεισμός (2016) και πάλι από Κινέζα, αυτή τη φορά από την Γιν Ντουάν, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι των τριών sets. Ωστόσο η πρώτη νίκη στο κυρίως ταμπλό, αλλά και η καλύτερη πορεία της θα έρθει το 2017. 

Η αρχή θα γίνει από τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Ολλανδή και Νο24 του ταμπλό Κίκι Μπέρτενς. Ένα ξεκάθαρο 2-0 παραχωρώντας μόλις 7 games. Η νίκη κάνει “θόρυβο”, αλλά παράλληλα της δίνει την ώθηση για να προχωρήσει.

Κάτι που γίνεται πράξη στον επόμενο γύρο απέναντι στην Αυστραλή Αρίνα Ραντιόνοβα, την οποία κερδίζει επίσης στα 2 sets, με την επόμενη αντίπαλο στον 3ο γύρο να φαντάζει ως η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα της. 

Το όνομα αυτής, Βίνους Γουίλιαμς. Κάτοχος δύο US Open και Νο6 του ταμπλό. Η ήττα αναπόφευκτη, αλλά φεύγει και πάλι από το τουρνουά “γεμάτη” από πολύ καλές εμφανίσεις. 

Το 2018 θα είναι η πρώτη χρονιά που η Σάκκαρη θα μπει στο τουρνουά ως seeded παίκτρια (Νο32). Θα αποκλείσει με ευκολία την Αμερικανίδα Έιζια Μαχάμεντ, αλλά θα ηττηθεί από την ανερχόμενη (επίσης Αμερικανίδα) Σοφία Κένιν με ανατροπή. 

Και πάλι στις “16”

Το 2019 η Μαρία Σάκκαρη ως Νο30 του ταμπλό, κάνει μια επιβλητική πρεμιέρα απέναντι στην Ιταλίδα Καμία Τζιόρτζι, από την οποία θα χάσει μόνο ένα set!

Θα κάνει το πρώτο της bagel στη διοργάνωση, ενώ λίγο αργότερα θα σπάσει και την ασιατική “κατάρα” επικρατώντας της Κινέζας Σουάι Πενγκ, για να λυγίσει λίγο αργότερα από την μετέπειτα (και νυν) Νο1 του κόσμου Άσλεϊ Μπάρτι. 

Πέρσι στο US Open η 26χρονη θα κάνει την καλύτερη πορεία της. Ως Νο15 του ταμπλό θα αποκλείσει στον 1ο γύρο την Ελβετίδα Στέφανι Φόγκελε. στα 3 sets, ενώ θα κάνει το ίδιο και με την Μπερνάρντα Πέρα παρά το γεγονός ότι απώλεσε το 1ο set

Η Νο22 Αμάντα Ανισίμοβα δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια κερδίζοντας μόλις 4 games, με την Σάκκαρη να παίρνει την πρόκριση στις “16” για πρώτη φορά στην καριέρα της! 

Εκεί αντιμετώπισε την 6 φορές κάτοχο του τίτλου, Σερίνα Γουίλιαμς, την οποία πριν από μερικές ημέρες είχε κερδίσει, μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, στο Σινσινάτι. Αυτή τη φορά όμως η Αμερικανίδα ήταν νικήτρια, έστω και δύσκολα, με την Σάκκαρη να μένει εκτός τουρνουά παρά την εξαιρετικής προσπάθεια. 

Η Νο18 του κόσμου επιστρέφει στο US Open φέτος, έχοντας μαζί της μια μεγάλη “κληρονομιά” που της χάρισε η συμμετοχή στα ημιτελικά του Roland Garros. Έχει το know how, τα ψηλά δεν της προκαλούν πλέον “ζάλη” κι είναι πάντα έτοιμη να αφήσει τα πάντα στο κορτ προκειμένου να πετύχει το στόχο της. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σακκάρη: Κάντο όπως στο Παρίσι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα