Σαγκάη: Το service του Χουρκάτς σταμάτησε τον Ζανγκ (vids)

Έχοντας “σύμμαχο” το service του ο Χούμπερτ Χουρκάτς έβαλε τέλος στην εξαιρετική πορεία του Κινέζου και Νο60 στον κόσμο, Ζιζέν Ζανγκ με τον Πολωνό να επικρατεί με 7-6(6), 4-6, 7-6(4) μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Shanghai Masters. 

Hubi handles the heat @HubertHurkacz is through to the #RolexShanghaiMasters Quarter-Finals with a 7-6 4-6 7-6 win over hometown hero

Zhang! pic.twitter.com/KgsGwPu7h1

Tennis TV (@TennisTV) October 10, 2023

Ο Χουρκάτς σταμάτησε στους 16 άσους (κανένα διπλό λάθος), κέρδισε το 88% από τους πόντους στο πρώτο service παραχωρώντας μόλις 8 στον Ζανγκ (58/66), σημείωσε 49 winners με μόλις 17 αβίαστα λάθη, κέρδισε τις 21 από τις 26 μάχες πάνω στο φιλέ, αλλά κυρίως στάθηκε εξαιρετικά στα δύο tie-break της αναμέτρησης που του χάρισαν και τη νίκη. 

Το ένα από αυτά έγινε στο 1ο set με τον Χουρκάτς να φτάνει σε 2 break-points σε δύο περιπτώσεις, αλλά και στις δύο ο Ζανγκ είχε λύσεις βρίσκοντας δύσκολα holds. Στο tie-break ο Κινέζος ξεκίνησε καλά (2/0), αλλά από εκεί και πέρα ο Χουρκάτς με 4 σερί πόντους πήρε προβάδισμα με 4/2 και 6/4 στη συνέχεια. 

AmaZZZing

Zhizhen Zhang saves set point to send the #RolexShanghaiMasters crowd wild! pic.twitter.com/cgSVu4Mmpz

Tennis TV (@TennisTV) October 10, 2023

Ο Ζανγκ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6/6 σβήνοντας 2 set-points του Πολωνού, αλλά ο Χουρκάτς με δύο σερί πόντους έκανε το 8/6 κατακτώντας το set και κάνοντας το 1-0 στην αναμέτρηση. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Ζανγκ βρήκε χώρο στο αδύναμο δεύτερο service του Χουρκάτς, ο οποίος δεν βρήκε εύκολα πρώτο (58%), αλλά με μόλις 2/11 στο δεύτερο δέχθηκε γρήγορα break με τον Ζάνγκ να προηγείται με 3-0. 

Ο Χουρκάτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 3-3, ωστόσο ο Ζανγκ χτύπησε ξανά παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 και τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το 1-1. Με νέο break ο Χουρκάτς μείωσε σε 5-4, αλλά με το δεύτερο service να τον ταλαιπωρεί ο Ζανγκ έκανε και 3ο break και με το 6-4 οδήγησε το ματς στο decider. 

Triple Z levels it up

Zhang takes the second set against Hurkacz 6-4!#RolexShanghaiMasters pic.twitter.com/dLnMza9XUg

Tennis TV (@TennisTV) October 10, 2023

Εκεί είχαμε μια επανάληψη του 1ου set με τον Χουρκάτς να χάνει μόνο δύο πόντους στο service του (100% στο δεύτερο service) και χάρη σε ένα μόλις mini-break στο tie-break πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στην 8άδα θα αντιμετωπίσει τον Φαμπιάν Μαρόζαν, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ με 7-6(3), 3-6, 6-4. 

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post Σαγκάη: Το service του Χουρκάτς σταμάτησε τον Ζανγκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαγκάη, Χουρκάτς, Ζανγκ,sagkai, chourkats, zangk