Ρώμη: Η Αζαρένκα σταμάτησε τη Σάκκαρη (vid)

Η Βικτόρια Αζαρένκα παραχώρησε μόλις 5 games στη Μαρία Σάκκαρη με την πρώην Νο1 του κόσμου να επικρατεί με 6-4, 6-1 μετά από 78 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της Ρώμης. 

H πρώην Νο1 του κόσμου θα βρεθεί για 7η φορά σε προημιτελική φάση του Internazionali d’Italia, επιστρέφοντας στην 8άδα του τουρνουά μετά το 2020 και τις δύο σερί συμμετοχές της μέχρι τον 3ο γύρο το 2022 και το 2023. 

Παράλληλα με τη νίκη αυτή η 34χρονη, διατήρησε το αήττητο κόντρα στη Σάκκαρη

σημειώνοντας την 3η της νίκη σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις μετά το 2020 στην Οστράβα και το 2021 στο Μόντρεαλ. 

Η σχεδόν αλάνθαστη Αζαρένκα τελείωσε το ματς με μόλις 10 αβίαστα λάθη και 12 winners την ίδια ώρα που η Σάκκαρη υπέπεσε σε 24 λάθη, ενώ σημείωσε 10 winners. Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση ήταν οι μόλις 23 συνολικά πόντοι που πήρε από το service της η Ελληνίδα τενίστρια, έχοντας 56% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (15/27) και μόλις 29% στο δεύτερο (8/28), ενώ κατάφερε να κρατήσει το service της μόλις 3 φορές. 

Το παιχνίδι έδειχνε να…στραβώνει από την αρχή για τη Σάκκαρη, με την Αζαρένκα να κατακτά τα 3 πρώτα games, έχοντας προβάδισμα με διπλό break (1-0, 3-0). Εκεί η Σάκκαρη κατάφερε να βρει ρυθμό και ισορροπία και απαντώντας με τον ίδιο τρόπο, ισοφάρισε σε 3-3. 

Όμως ένα ακόμα κακό service-game με αρκετά αβίαστα λάθη, έδωσε την ευκαιρία στην Αζαρένκα να κάνει ένα ακόμα break και με hold στη συνέχεια να φτάσει στο 5-3 και λίγο αργότερα να κλείσει το 1ο set με 6-4. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε όπως και το 1ο με την Αζαρένκα να βρίσκει break και με hold στη συνέχεια να κάνει το 2-0. Η Σάκκαρη μείωσε με εύκολο hold σε 2-1, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο της κερδισμένο game στο παιχνίδι, καθώς από εκεί και πέρα ακολούθησαν 5 σερί games (δύο breaks) από την Αζαρένκα η οποία σφράγισε την πρόκριση. 

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Ντάνιελ Κόλινς, η οποία παραχώρησε μόλις 3 games στην επιβλητική της νίκη απέναντι στη Ρουμάνα Καμέλια Ιρίνα Μπέγκου με 6-0, 6-3. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Η Αζαρένκα σταμάτησε τη Σάκκαρη (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα