Ναδάλ: “Άρχισα να παίζω τένις, λόγω του θείου μου Τόνι”

Ο Ραφαέλ Ναδάλ θυμήθηκε τις πρώτες μέρες της καριέρας του στο τένις και τους λόγους που ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα σε ηλικία τριών ετών.

Ο 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam ανέφερε ότι ο λόγος που τον “έστρεψε” στο τένις ήταν ο θείος του Τόνι Ναδάλ, ο οποίος είναι προπονητής νεαρών παικτών στο κλαμπ του Μανακόρ, όπου ο Ραφαέλ Ναδάλ μεγάλωσε.

“Άρχισα να παίζω τένις γιατί ο θείος μου ήταν προπονητής στο κλαμπ του Μανακόρ, που είναι η γενέτειρα μου”, είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

“Έπαιζα

με τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Σιγά σιγά άρχισα να εξελίσσομαι. Νομίζω ότι τότε ήμουν οκτώ ή εννέα ετών και ήδη ξεχώριζα. Η ζωή με οδήγησε να συνεχίσω την αντισφαίριση. Μου άρεσε να αγωνίζομαι και έκανα πολλούς νέους φίλους. Ήταν υπέροχα. Όταν ήμουν νέος είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε κάποια τουρνουά στην Ισπανία. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους εκεί και πέρασα εκπληκτικά”, δήλωσε ο Ναδάλ.

25 χρόνια μετά, ο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών, έχει κερδίσει 20 τίτλους Grand, ενώ διαθέτει και το απίστευτο ρεκόρ των δεκατριών τροπαίων Roland Garros.

Ο Ναδάλ θα εμφανιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου και θα αποτελεί τον αθλητή με τους περισσότερους τίτλους Grand Slam σε περίπτωση που σηκώσει το τρόπαιο στο Melbourne Park.

Γιάννης Μαύρος 

The post Ναδάλ: “Άρχισα να παίζω τένις, λόγω του θείου μου Τόνι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα