Πρώτος GS προημιτελικός για Σαποβάλοφ, Τσόριτς – VIDEO

09:04 7/9/2020 - Πηγή: Tennis24

Ντένις Σαποβάλοφ και Μπόρνα Τσόριτς θα αγωνιστούν στον πρώτο τους προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, μετά τις σπουδαίες νίκες που πέτυχαν την Κυριακή επί των Νταβίντ Γκοφάν και Τζόρνταν Τόμπσον για τον 4ο γύρο του US Open.

Ο αριστερόχειρας Καναδός, Νο12 του ταμπλό, πέτυχε μεγάλη νίκη με 6-7(0), 6-3, 6-4, 6-3 επί του Νο7 seed, Νταβίντ Γκοφάν και καλείται να εκμεταλλευτεί την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς που αποκλείστηκε

με default από τη συνέχεια του τουρνουά.

Έτσι, ο Σαποβάλοφ θα αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στην 8αδα του Αμερικανικού Όπεν, έχοντας ωστόσο αρνητικό ρεκόρ 1-3 στις αναμετρήσεις με τον 30χρονο Ισπανό.

“Είναι πραγματικά μια υπερήφανη στιγμή. Ήξερα ότι θα είναι πολύ δύσκολο ματς με τον Νταβίντ και ότι θα έπρεπε να παίξω κάθε πόντο. Είμαι σίγουρα κουρασμένος αλλά πολύ ευτυχισμένος” είπε ο “Σάπο” αμέσως μετά τη σπουδαία επιτυχία του.

Ο χαρισματικός τενίστας, τελείωσε το ματς με 52 winners και 5/16 breaks, επιτρέποντας μόλις ένα break στον αντίπαλό του (1/7) σε 3 ώρες και 30 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe.

Λίγο νωρίτερα, στο Louis Armstrong Stadium, ο Μπόρνα Τσόριτς έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αξία στη φοβερή νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο, κερδίζοντας με 7-5, 6-1, 6-3 τον Τζόρνταν Τόμπσον.

Ο 23χρονος Κροάτης, Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, θα αγωνιστεί στον πρώτο του προημιτελικό, αντιμετωπίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που νωρίτερα κέρδισε εύκολα τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα.

“Ξεκίνησα το ματς πολύ καλά. Στο 5-3 του 1ου σετ ίσως έσφιξα λίγο αλλά είναι φυσιολογικό. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία μου να προκριθώ στα προημιτελικά ενός Grand Slam. Μετά το 1ο σετ ήμουν πιο ήρεμος και έπαιξα καλύτερα” είπε ο Τσόριτς ο οποίος έβαλε στο ρυθμό του τον Τόμπσον, με μεγάλα ράλι από τη βασική γραμμή.

Απέναντι στον Ζβέρεφ, ο Τσόριτς έχει θετικό ρεκόρ 3-1 νίκες και σίγουρα μπροστά του ξεδιπλώνεται μια μεγάλη ευκαιρία για σπουδαία διάκριση στο US Open.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ματς με τον Τσιτσιπά, ο Κροάτης έσωσε 6 match points του Έλληνα πρωταθλητή.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Πρώτος GS προημιτελικός για Σαποβάλοφ, Τσόριτς – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα