Πρωταθλητής στο Queen’s ο Μπερετίνι (vids)

Ο Ματέο Μπερετίνι κέρδισε δύσκολα τον Κάμερον Νόρι στον μεγάλο τελικό του cinch Championships και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

O No1 του ταμπλό στο τουρνουά του Λονδίνου, ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη την εβδομάδα στο Queen’s Club και απόλυτα δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτός είναι ο 5ος τίτλος καριέρας για τον Ιταλό.

Μπορεί το ταμπλό στο φετινό τουρνουά του Queen’s να ήταν αποδυναμωμένο, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία των περιπτώσεων,

την επιτυχία του 25χρονου, που διανύει εξαιρετική σεζόν έχοντας κατακτήσει ήδη δυο τίτλους (ο άλλος στο Βελιγράδι).

Forza, Matteo

The moment @MattBerrettini claimed the Queen’s title on his debut, 6-4 6-7 6-3 over Cameron Norrie. #cinchChampionships pic.twitter.com/dNmyq3oLRQ

Tennis TV (@TennisTV) June 20, 2021

Στον τελικό, χρειάστηκε να παίξει πολύ καλό τένις για να κάμψει την αντίσταση του εμπνευσμένου Κάμερον Νόρι, ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε τώρα να κατακτήσει τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του.

Ο Μπερετίνι επικράτησε με 6-4, 6-7(5), 6-3 και ανάγκασε τον Βρετανό στην 4η συνεχόμενη ήττα του σε τελικό (3η φέτος). Νωρίτερα φέτος, ηττήθηκε στους τελικούς του Εστορίλ και της Λυών.

Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης έβγαλε 19 άσους στο παιχνίδι του, ενώ δεν άφησε τον Νόρι να φτάσει ούτε σε break point σε ολόκληρο τον τελικό, κερδίζοντας 69/84 πόντους πίσω από το σερβίς του.

Εκμεταλλευόμενος 2/6 από τις δικές του ευκαιρίες για break, ο Μπερετίνι έκανε από ένα break στο 1ο και το 3ο set και πανηγύρισε τον τίτλο στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Από αυτήν την πορεία του στο Queen’s, ο Μπερετίνι θα προσθέσει 365 ΑΤΡ πόντους στην συγκομιδή του, όμως δεν θα κερδίσει κάποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Νόρι από την πλευρά του, θα βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας του την επόμενη εβδομάδα, φτάνοντας στο Νο34 του κόσμου.

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW l OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρωταθλητής στο Queen’s ο Μπερετίνι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα