Πρόκριση στους “32” της Μελβούρνης για Τσιτσιπά (vids)

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το παρόν στον 3ο γύρο του Australian Open, μετά την απαιτητική νίκη επί του μαχητικού Σεμπάστιαν Μπαέζ, για το 2ο γύρο της διοργάνωσης την Πέμπτη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, χρειάστηκε 4 σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 21χρονου Αργεντίνου και με 7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4 πήρε την πρόκριση για τους “32” του πρώτου Major

της χρονιάς όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπενουά Περ, No56 στον κόσμο, μετά και τη νίκη του 32χρονου Γάλλου λίγο αργότερα με 6-4, 6-4, 6-7(4), 7-6(2) επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Serving up a big win

@steftsitsipas holds off a determined Sebastian Baez to advance 7-6(1) 6-7(5) 6-3 6-4.#AusOpen • #AO2022
: @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/cLB9s8MdxJ

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 20, 2022

Το Νο4 του ταμπλό και του κόσμου, παρουσίασε τα στοιχεία αστάθειας που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του στα τελευταία ματς, προερχόμενος από χειρουργείο στον αγκώνα τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο εκεί που έπρεπε ήταν αποτελεσματικός και κατάφερε να αποφύγει περαιτέρω περιπέτειες.

Είναι εμφανές ότι ακόμα ο Στέφανος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως τέτοια παιχνίδια θα τον βοηθήσουν να ανακτήσει τη ψυχολογία του και να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο, παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη συνέχεια.

Ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας του Τσιτσιπά, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες για break στο ματς, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δημιουργεί 18 ευκαιρίες, αξιοποιώντας μόλις τις 4 (22%).

Τα πολλά αβίαστα λάθη (63) ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Τσιτσιπά, ο οποίος είχε και 44 winners, έναντι 35 του Μπαέζ ενώ δέχθηκε δύο breaks στο ματς από τον Αργεντίνο.


Ο Τσιτσιπάς θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα το ματς, αν εκμεταλλευόταν το προβάδισμα με 5-3 που είχε στο tie break του 2ου σετ το οποίο έχασε τελικά, αφού ο Μπαέζ κέρδισε τους πέντε τελευταίους πόντους του breaker.

Στο 3ο και στο 4ο σετ, ο 23χρονος πρωταθλητής μας ήταν ανώτερος, πέτυχε από ένα break σε κάθε σετ και ολοκλήρωσε τη νίκη του μετά από 3 ώρες και 22 λεπτά αγώνα στη Margaret Court Arena.


ΑΟ MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Πρόκριση στους “32” της Μελβούρνης για Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα