Πλέκτης του Φέντερερ: “Το εισόδημά μου έπεσε στο μηδέν”

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Ρον Γιου είναι ο προσωπικός stringer του Ρότζερ Φέντερερ. Σε αγωνιστικές συνθήκες, ξυπνάει κάθε μέρα στις 04:30 το πρωί και πλέκει εννιά ρακέτες του Ελβετού τενίστα, όταν εκείνος αγωνίζεται σε τουρνουά. Έχει δουλέψει επίσης με Άντρε Άγκασι, Λέιτον Χιούιτ και Στάνισλας Βαβρίνκα.

Αυτή την εποχή, όμως, η δραστηριότητα του Ρον Γιου έχει περιοριστεί δραστικά και λόγω του τραυματισμού του Φέντερερ αλλά και εξαιτίας

της πανδημίας που έχει οδηγήσει την αναστολή των επαγγελματικών τουρνουά τένις, μέχρι τις 31 Ιουλίου (τουλάχιστον).

Μιλώντας στους New York Times, ο Ρον Γιου παραδέχθηκε ότι περνάει δύσκολη περίοδο καθώς τα εισοδήματά του έχουν μηδενιστεί.

“Οι παίκτες μας πληρώνουν βάση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και τα συμβόλαια ισχύουν όσο αγωνίζονται. Χρειάζονται τις ρακέτες όταν παίζουν και ταξιδεύουν για να πάρουν μέρος σε τουρνουά. Οπότε, τώρα, το εισόδημα μου έχει πάει στο μηδέν.

“Όλοι οι επαγγελματίες πλέκτες είναι στο ίδιο καράβι. Δεν θέλω να πω ότι οι πλέκτες είναι σαν ερημίτες αλλά σίγουρα είμαστε απομονωμένοι” τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιου που έχει γεννηθεί στη Νότιο Κορέα αλλά είναι Αμερικάνος.

“Μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με stringers σε ένα τουρνουά. Μπορείς να αστειευτείς, μπορείς να μιλήσεις για λίγο αλλά όταν υπάρχει δουλειά, μπορεί να μην μπορείς να ανταλλάξεις κουβέντα με κάποιον για ώρες”

Το επάγγελμα του πλέκτη, πέρα από την απαιτητική φύση της δουλειάς, προϋποθέτει μεγάλη αφοσίωση και γνώση. Ο Γιου, έχει καταφέρει να είναι ο προσωπικός πλέκτης του Ρότζερ Φέντερερ, λόγω της σταθερότητας και της συνέπειας στη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Οι φυσιολογικοί παίκτες του τένις, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν αλλαγές στον τρόπο πλεξίματος, όμως ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να καταλάβει την παραμικρή διαφορά, με μόλις λίγα χτυπήματα με μπάλα.

Ο Ελβετός χρησιμοποιεί υβριδικό πλέγμα, με έντερο στις βασικές χορδές και πολυεστέρα στις κάθετες.

Η χορδή (ειδικά η πολυεστερική) χάνει πολύ γρήγορα την τάση της, οπότε κάθε ρακέτα που πλέχτηκε για έναν αγώνα, θα χρειαστεί να πλεχτεί ξανά για τον επόμενο ακόμα κι αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

“Η μαμά μου, λατρεύει το γεγονός ότι μπορεί να λέει στις φίλες της στην Κορέα ότι ο γιος της είναι φίλος και δουλεύει με τον Ρότζερ Φέντερερ. Αυτό απαλύνει λίγο τον πόνο” πρόσθεσε ο Ρον Γιου.

Οι περισσότεροι τενίστες, συμπεριλαμβανομένου και του Ναδάλ, χρησιμοποιούν την ομάδα stringers της εκάστοτε διοργάνωσης για το πλέξιμο των ρακετών τους. Φέντερερ και Τζόκοβιτς έχουν τον προσωπικό τους πλέκτη που τους ακολουθεί σε κάθε τους ταξίδι.

Stringing a racquet for @rogerfederer. I'm usually faster than this. pic.twitter.com/qZVBjCWL3B

— Ron Yu (@racquetRon) January 1, 2017

The post Πλέκτης του Φέντερερ: “Το εισόδημά μου έπεσε στο μηδέν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα