Πιο νωρίς και από τον Φέντερερ ο Τσιτσιπάς

16:21 7/3/2020 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στο Top10, νωρίτερα από τους Φέντερερ, Μάρει

Με αφορμή την παρουσία για 52 συνεχόμενες εβδομάδες του Στέφανου Τσιτσιπά στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, το ATPTour.com συγκρίνει τον Έλληνα πρωταθλητή με τα αντίστοιχα ρεκόρ των τενιστών που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο του ανδρικού τένις.

Ο Τσιτσιπάς, σημείωσε αυτό το προσωπικό ρεκόρ σε ηλικία 21 ετών και 203 ημερών και συμπλήρωσε την αδιάλειπτη παρουσία του στην πρώτη 10αδα, σε νεαρότερη ηλικία

απ’ότι ο Ρότζερ Φέντερερ (22 ετών και 66 ημερών) αλλά και από τον Άντι Μάρει (22 ετών και 52 ημερών).

Ο Ράφαελ Ναδάλ που κατέκτησε τους 15 από τους 85 συνολικά τίτλους της καριέρας του ως έφηβος, κατέχει το συγκεκριμένο ρεκόρ αφού ήταν μόλις 19 ετών και 325 ημερών όταν συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο του στο Top10.

Ο Τζόκοβιτς ήταν 20 ετών και 307 ημερών ενώ ο Ζβέρεφ το κατάφερε στα 21 έτη και 101 ημέρες.

Εξηγώντας το σκεπτικό του για το πως θα επεκτείνει την παραμονή του στο Top10 και πως θα αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στην κατάταξη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στα σημαντικά τουρνουά από φέτος.

“Θέτω πιο βραχυπρόθεσμους στόχους και δεν σκέφτομαι τους πόντους προς υπεράσπιση. Συγκεντρώνομαι περισσότερο στην ATP Race (βαθμολογία τρέχουσας σεζόν) και πως θα εξασφαλίσω την παρουσία μου στο ATP Finals στο τέλος της χρονιάς. Ο προγραμματισμός των τουρνουά είναι πολύ σημαντικός. Το πρόγραμμά μου φέτος θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ περισσότερο στα ATP 500, Masters 1000 και στα Grand Slams” δήλωσε το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τις τελευταίες 52 εβδομάδες, ο Στέφανος έχει ρεκόρ 49-25 στο ATP Tour, με τρεις τίτλους σε ATP Finals και δύο ATP 250 (Εστορίλ 2019, Μασσαλία 2020).

Έχει βρεθεί στο career high Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις για μια εβδομάδα (05/08/19).

O Νόβακ Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τη νίκη επί του Έλληνα πρωταθλητή στον τελικό του Ντουμπάι την προηγούμενη εβδομάδα.

“Αυτό που γουστάρω στον Στέφανο είναι ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από έναν τενίστα και πάντα προσπαθεί να μάθει κάτι από τις εμπειρίες που αποκτά, να μαθαίνει κάτι καινούργιο για τον εαυτό του προκειμένου να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος.

“Αυτό για μένα είναι η ένοια του πρωταθλητή. Ο Στέφανος είναι σίγουρα κάποιος με σπουδαία προοπτική να γίνει Νο1 στον κόσμο και να κερδίσει Grand Slam τίτλους. Είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής για το άθλημα. Είναι ήδη ένας σπουδαίος πρωταθλητής και έχει φοβερό μέλλον μπροστά του. Είμαι σίγουρος γι’αυτό” είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

The post Πιο νωρίς και από τον Φέντερερ ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα