Πίεση από παίκτες σε ATP να μη βαθμολογήσει το φετινό Wimbledon!

H-πλέον-ανοιχτή διαμάχη και διαφωνία μεγάλο μέρος των παικτών στην απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει στη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων από τη φετινή grass-season της Μ. Βρετανίας λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, όχι μόνο μαίνεται αλλά εντείνεται…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής Daily Telegraph, αρκετοί πρωτοκλασάτοι

παίκτες ασκούν πίεση στην ATP να “παγώσει” τη βαθμολογία στο φετινό Wimbledon κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα παίξουν για τα χρηματικά έπαθλα, αλλά όχι για βαθμούς. Κοινώς το φετινό Wimbledon κινδυνεύει να γίνει ένα τουρνουά…επίδειξης, αλλά με χρηματικά έπαθλα. 

Το…απαγορευτικό που έχουν σηκώσει οι διοργανωτές αναμένεται να επηρεάσει μεγάλα ονόματα από το αντρικό και το γυναικείο ταμπλό, όπως οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο2) και Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο7), αλλά και τις Λευκορωσίδες Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο8) και Βικτώρια Αζαρένκα (Νο15). 

Ήδη μεγάλα ονόματα έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τη συγκεκριμένη απόφαση όπως οι Νόβακ Τζόκοβτις και Ράφα Ναδάλ, αλλά πρόσφατα και ο Άντι Μάρεϊ που επέκρινα την απόφαση του διοικητικού οργάνου του βρετανικού τένις (LTA).

Σε περίπτωση που η “απειλή” της ATP, αλλά και της WTA γίνει πραγματικότητα, θα θέσει ένα σοβαρό δίλημμα στους παίκτες. Το σενάριο να αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες από το Wimbledon είναι πάντα ανοιχτό (από τη στιγμή που δεν θα πάρουν βαθμούς), αναζητώντας άλλα τουρνουά, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θα θελήσουν να αγωνιστούν για τα χρηματικά έπαθλα αδιαφορώντας για τους βαθμούς. 

Φυσικά. υπάρχει πάντα η μάχη για τους τίτλους Grand Slam ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς (που αναμένεται να είναι και το μεγάλο φαβορί) και Ράφα Ναδάλ, με τους κορυφαίους παίκτες να είναι σχεδόν απίθανο να μη συμμετάσχουν, ωστόσο τα τουρνουά τα οποία αναμφίβολα θα δεχθούν μεγάλη πίεση από αποσύρσεων θα είναι αυτά του Νότιγχαμ, του Λονδίνου (Queen’s Club) και του Ίστμπουρν, με τους παίκτες να έχουν αρκετές επιλογές όπως το Χάλε και τη Μαγιόρκα που γίνονται το ίδιο διάστημα. 

The post Πίεση από παίκτες σε ATP να μη βαθμολογήσει το φετινό Wimbledon! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα