Πέρασε με επιτυχία το τεστ ο Στέφανος – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά με το παιχνίδι του σπεσιαλίστα στο χώμα, Ούγκο Ντελιέν, όμως κατάφερε να πάρει με ανατροπή το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του φετινού Roland Garros…

Για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται στους “32” καλύτερους του Γαλλικού Όπεν, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και απόλεσε το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης με τον Ντελιέν, βρήκε τρόπο και επικράτησε με 3-1.

Χρειάστηκε δυο ώρες και 48 λεπτά μάχης στο Simonne Mathieu, για να κατακτήσει την δεύτερη σερί

του νίκη και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Ο Στεφ επικράτησε με 4-6, 6-0, 6-3, 7-5 του Βολιβιανού Ούγκο Ντελιέν, Νο86 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, και περιμένει πλέον την αναμέτρηση του Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα με τον Φίλιπ Κράινοβιτς, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο σετ, ήταν αυτό των εκπλήξεων. Καθώς, ο Ντελιέν έπιασε… στον ύπνο τον Έλληνα τενίστα και παρότι τραυματίστηκε στο 3-4 και 15-0, γυρνώντας τον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού, μπήκε κεφάτος μετά το ιατρικό τάιμ-άουτ και έκανε το 0-1.

Ο Βολιβιανός αν και έδειξε αρχικά να διατρέχει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, καθώς όπως φάνηκε και από τον τηλεοπτικό φακό, υπέστη διάστρεμμα, με την εξαιρετική δουλειά του γιατρού, και την καταπολέμηση του πόνου με παυσίπονα, κράτησε την μάχη ζωντανή.

Ο Στεφ αιφνιδιάστηκε, μετά τον τραυματισμό του Ντελιέν και έχασε το σετ δεχόμενος το δεύτερο του μπρέικ στον αγώνα, μιας και προηγήθηκε νωρίτερα με 2-0., με τον Βολοβιανό να επιστρέφει από δύσκολη θέση.

Αφού απόλεσε το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης όμως, ο Στέφανος ανέβασε ρυθμό, έπαιξε πιο ψύχραιμα, ανέβασε την επιθετικότητά του στο court και πίεσε τον αντίπαλό του.

Το γρήγορο προβάδισμα μάλιστα, οδήγησε σε περίπατο. Έχοντας 3/4 μπρέικ πόιντ, ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε το σερβίς του ακόμη τρεις φορές και με ένα εκκωφαντικό bagel έφτασε στο 1-1, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στο ματς.

Το τρίτο σετ, ήταν και το κομμάτι-κλειδί του αγώνα. Όποιος έπαιρνε προβάδισμα θα είχε τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Ο Στέφανος το γνώριζε καλά, και μπαίνοντας με την ίδια σοβαρότητα στο court, κατάφερε να κάνει το 2-1.

Μάλιστα, σερβίροντας ψύχραιμα, δεν άφησε τον αντίπαλό του να κερδίσει περισσότερους από τέσσερις πόντους όταν βρισκόταν σε θέση υποδοχής, συνεχίζοντας την καλή δουλειά του δευτέρου σετ, από την βασική γραμμή.

Δυο μπρέικ ήταν υπεραρκετά για τον Έλληνα τενίστα, ώστε να φτάσει στο 2-1. Το πρώτο έγινε στο 1-1 και το δεύτερο στο 5-3, τελειώνοντας το τρίτο κομμάτι του αγώνα με “σπάσιμο” του σερβίς, έτσι ώστε να ξεκινήσει σερβίροντας και το τέταρτο σετ.

Αυτό όμως, δεν λειτούργησε θετικά, εκ του αποτελέσματος. Ο Ντελιέν μπήκε αποφασισμένος για την ισοφάριση και ξεκίνησε με μπρέικ (0-1), δείχνοντας πως δεν σκοπεύει να πετάξει λευκή πετσέτα τόσο εύκολα.

Ο Βολοβιβανός προηγήθηκε μέχρι και με 2-4, πριν ο Στέφανος αρχίσει την μεγάλη του αντεπίθεση. Κερδίζοντας τους 15 από τους επόμενους 18 πόντους, το Νο6 του ταμπλό στο Παρίσι, μετέτρεψε το 2-4 σε 5-4 και 0-40, έχοντας τρία ματς πόιντ στο σερβίς του Ντελιέν.

Ο 25χρονος όμως, παίζοντας θαρραλέο τένις, κατάφερε με πέντε σερί πόντους να κάνει το 5-5 και παρατείνει την αγωνία στο Simmone Mathieu.

Όχι για πολύ όμως. Ένα love σέρβις γκέιμ του Στέφανου, του έδωσε και πάλι το προβάδισμα με 6-5 και θέλοντας να αποφύγει το τάι-μπρέικ, ο Έλληνας πρωταθλητής, κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη κάνοντας μπρέικ στο 12ο γκέιμ του σετ.

Πρώτα προηγήθηκε με 0-30, δείχνοντας τις προθέσεις του, ενώ ακόμη κι όταν ο Ντελιέν έκανε το 40-30, ο Στεφ είχε τις απαντήσεις του. Τρεις σερί πόντοι και νίκη. Το τέταρτο ματς πόιντ ήταν και το φαρμακερό για τον Έλληνα πρωταθλητή, που προκρίθηκε στον 3ο γύρο του θεσμού με ανατροπή.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πέρασε με επιτυχία το τεστ ο Στέφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα