Πέντε «σούπερ» ταλέντα έτοιμα για μεγάλα πράγματα το 2021

Μέσα σε μια αρκετά περίεργη χρονιά λόγω COVID-19, πέραν των πολλών προβλημάτων που υπήρχαν και στον χώρο του τένις, μπορεί να αντλήσει κανείς και ορισμένα θετικά. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να αποκομίσει κάποιος, είναι και οι νέοι ανερχόμενοι τενίστες που έκαναν το δικό τους ξεπέταγμα, ανεβαίνοντας πολλές θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη και βάζοντας πλέον υποψηφιότητα από το 2021, για να βρεθούν στο τοπ-100 του κόσμου.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και να μιλήσουμε για πέντε κορυφαία ταλέντα, που άφησαν το στίγμα τους μέσα στο 2020 και

αναμένεται να ξεχωρίσουν και την επόμενη σεζόν.

1 Κάρλος Αλκαράζ

Δεν είναι λίγοι που τον χαρακτήρισαν ως τον «επόμενο» Ναδάλ. Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο ο 17χρονος Ισπανός πρέπει να φάει «πολλά ψωμιά» ακόμη. Τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ως τώρα είναι εντυπωσιακά, με τον νεαρό ήδη να έχει καταφέρει μέσα στο 2020 να κερδίσει 3 Challenger τουρνουά, ενώ στο τουρνουά του Ρίο σε χωμάτινη επιφάνεια πέτυχε και τη πρώτη του νίκη σε επίπεδο ATP tour, κόντρα στον Ράμος Βινόλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.140 του κόσμου και το 2021 αναμένεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υποστηρικτές του νεαρού τενίστα.

2 Μπράντον Νακασίμα

O 19χρονος Αμερικανός από το Σαν Ντιέγκο μέσα στο 2020 κατάφερε να δείξει μεγάλες πτυχές του πλούσιου του ταλέντου. Πρόσφατα μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του ATP Challenger τίτλο στο Ορλάντο, ενώ στη παρθενική του εμφάνιση σε ATP Tour επίπεδο, μπόρεσε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Γίρι Βέσελι και Κάμερον Νόρι, χάνοντας μετέπειτα από τον Γιοσιχίτο Νισιόκα. Βλέποντας κανείς τον Μπράντον Νακασίμα, είναι εύκολο να διακρίνει ότι το backhand με τα δύο χέρια είναι ένα από τα δυνατά του όπλα και αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.166 της παγκόσμιας κατάταξης και ενδεχομένως με τη νέα σεζόν να τον δούμε να «εισβάλλει» και στη τοπ-100αδα.

3 Σεμπάστιαν Κόρντα 

Ο 20χρονος Αμερικανός πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά φτάνοντας στο 4ο γύρο του Roland Garros και παίζοντας απέναντι στο είδωλο του Ράφαελ Ναδάλ δεν τα κατάφερε, με τον Ισπανό να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον νεαρό ταλαντούχο παίκτη. Ωστόσο, οι προκρίσεις επί του Τζον Ίσνερ, Αντρέα Σέπι και Πέδρο Μαρτίνεζ έδειξαν ότι ο Σεμπάστιαν Κόρντα, μπορεί να παίξει εξίσου σε υψηλό επίπεδο και στη χωμάτινη επιφάνεια, αφού ως τότε τον είχαμε δει κυρίως σε σκληρές επιφάνειες να αγωνίζεται στα τουρνουά Challenger. Το πολύ καλό πρώτο σερβίς, τα καθαρά χτυπήματα που βγάζει μέσα στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πιέσει τον αντίπαλο του, αλλά και τα ανεβάσματα του στο φιλέ είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του 20χρονου. Πλέον, όντας στο Νο.117 της παγκόσμιας κατάταξης έθεσε τον εαυτό του εντός του επόμενου NextGen ATP Finals για το 2021.

4 Τζέφφρεϊ Τζον Γουλφ

Όσοι τον έχουν δει θα έχουν διακρίνει σίγουρα το άκρως επιθετικό παιχνίδι που διαθέτει ως κύριο χαρακτηριστικό. Ο 21χρονος Αμερικανός και Νο.126 στο κόσμο ανεξαρτήτως συνθηκών και αντιπάλου θα επιδιώξει να παίξει aggressive, έχοντας εξαιρετικό forehand και πάρα πολύ καλά σερβίς, του δίνουν την ευχέρεια να το κάνει αυτό σε υψηλό επίπεδο. Στο Us Open 2020, έφτασε ως τον τρίτο γύρο μένοντας έξω από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, δείχνοντας όμως ότι στο μέλλον θα δούμε όμορφα πράγματα από τον ίδιο. Το 2021, αναμένεται να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον Γουλφ, ο οποίος στοχεύει να μπει στους Τοπ-100 τενίστες του κόσμου.

5 Λορέντζο Μουσέτι

Ίσως, ο πιο ταλαντούχος στη παρακάτω λίστα, με τη μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι του. Ο Λορέντζο Μουσέτι, ήταν αυτός που μας εντυπωσίασε με τα κατορθώματα του σε μια απίστευτη εβδομάδα για αυτόν, στο τουρνουά της Ρώμης, όπου έκανε πράγματα και θαύματα. Ο 18χρονος Ιταλός, έκανε τη πρώτη του νίκη σε επίπεδο ATP Tour και αυτή μάλιστα στον Σταν Βαβρίνκα, ενώ στον επόμενο γύρο πέταξε έξω και τον Κέι Νισικόρι. Το backhand με το ένα χέρι, είναι η σπεσιαλιτέ στα χτυπήματα του ταλαντούχου νεαρού, ο οποίος δείχνει να έχει φοβερές δυνατότητες.  Ο ίδιος περιμένει πώς και πώς και το 2021 για να επιστρέψει στα courts. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.127 της παγκόσμιας κατάταξης και φιλοδοξεί να μπει στην πρώτη 100αδα την επόμενη χρονιά.

https://www.youtube.com/watch?v=icMukcd1X9

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Πέντε «σούπερ» ταλέντα έτοιμα για μεγάλα πράγματα το 2021 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα