Παρθενική νίκη της Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός! – VIDEO

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, πέτυχε την παρθενική της νίκη στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός, κόντρα στην Μάντι Μινέλα, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 2ο γύρο της χωμάτινης Grand Slam διοργάνωσης…

Ξεκίνημα με το δεξί για την Μαρία, Νο39 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς στα γήπεδα του Παρισιού της Γαλλίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε στα δυο σετ την Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο, Νο307 στον κόσμο και προκρίθηκε στις “64” καλύτερες του φετινού Ρολάν Γκαρός.

Μετά από 1 ώρα και 56 λεπτά αγώνα, η Σάκκαρη επιβλήθηκε της Μινέλα με 7-6(5), 6-2 και “σφράγισε” το ντέρμπι της με την σπεσιαλίστρια στην χωμάτινη επιφάνεια Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Αυτήν, ήταν και η πρώτη νίκη καριέρας για την Μαρία Σάκκαρη στο Γαλλικό Όπεν. Η Ελληνίδα μετρούσε δυο σερί ήττες το 2016 και το 2017, μια στα προκριματικά και μια στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πέρσι, στον 1ο γύρο του θεσμού είχε αποκλειστεί από την προσεχή της αντίπαλο, Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, η οποία πηγαίνει φορτσάτη στην μάχη με την Μαρία, έχοντας προίκα το εμφατικό 6-0, 6-1 σε βάρος της Άννα Κόνιου στον 1ο γύρο του RG, μέσα σε μόλις 43 λεπτά αγώνα, νωρίτερα σήμερα!

Επίσης, οι δυο αθλήτριες, Σάκκαρη και Ναβάρο, έχουν τεθεί αντιμέτωπες και στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν το 2016, με την Ισπανίδα να παίρνει και τότε την νίκη-πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σάκκαρη και Μινέλα είχαν τεθεί αντιμέτωπες πριν περίπου έναν μήνα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club στην Αθήνα, στο πλαίσιο των αγώνων της εθνικής μας ομάδας Fed Cup με την αντίστοιχη του Λουξεμβούργου, για τα μπαράζ ανόδου στο Group A της διοργάνωσης.

Τότε, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε κάνει ένα άρτιο παιχνίδι και είχε επιβληθεί με 6-0, 6-1 της Μινέλα, όμως σήμερα, το μεταξύ τους παιχνίδι για τον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός έμελλε να είναι αρκετά πιο αγχωτικό για την πλευρά της Μαρίας!

Αν και ξεκίνησε εξαιρετικά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τον ρυθμό της και μοιραία “παραχώρησε” το προβάδισμα στην αντίπαλό της, η οποία έπαιζε με μεγαλύτερη προσήλωση μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ.

Η κοπέλα από το Λουξεμβούργο, προηγήθηκε με 3-5 και έβαλε δύσκολα στην Μαρία, όσον αφορά την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ της αναμέτρησης. Κάπου εκεί όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια “αφυπνίστηκε” και έδειξε γιατί θεωρούνταν πριν τον αγώνα, φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Με ένα σερί τριών κερδισμένων γκέιμς, η Μαρία την “γλίτωσε” και πήρε το προβάδισμα με 6-5 στο πρώτο σετ, φέρνοντας στα μέτρα της τον αγώνα. Λίγες στιγμές αργότερα η Μινέλα έκανε το 6-6 κι έστειλε το πρώτο σετ στην διαδικασία του τάι-μπρέικ.

Εκεί, η Μινέλα ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγούμενη με 0-3, όμως η Ελληνίδα αντέδρασε, ηρέμησε το παιχνίδι της περνώντας περισσότερες μπάλες στην πλευρά της αντιπάλου της, περιμένοντας το λάθος της, και δικαιώθηκε.

Η Σάκκαρη κατέκτησε το εναρκτήριο σετ με 7-5 στο τάι-μπρέικ κι έβαλε στέρεες βάσεις για την κατάκτηση και της νίκης στον σημερινό αγώνα.

Το δεύτερο σετ έμελλε να είναι λιγότερο αγχωτικό για την 22χρονη Μαρία, η οποία ανέβασε τον ρυθμό της, “πάτησε” και στην πεσμένη ψυχολογία της Μινέλα και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στα δυο σετ.

Η Ελληνίδα ξεκίνησε και πάλι με μπρέικ, προηγούμενη με 2-0. Όμως, και πάλι η Μινέλα απάντησε κάνοντας το 2-2 και φέροντας το ματς στα ίσια, μετά από ένα αρκετά μεγάλο σε διάρκεια γκέιμ, όπου “έσπασε” εν τέλει το σερβίς της Σάκκαρη στην τρίτη της προσπάθεια.

Αυτό το μπρέικ, έμελλε να είναι και το τελευταίο γκέιμ που κατέκτησε η Μινέλα στον αγώνα. Αυτό, γιατί η Μαρία συγκεντρώθηκε και “καθάρισε” τον αγώνα με τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα γκέιμς.

Το 7-6(5), 2-2 μετατράπηκε σε 7-6(5), 6-2 και η Σάκκαρη πανηγύρισε την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης στο Παρίσι, για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Δευτέρα 28/5: 1ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Γυναίκες

Sakkari (Greece) beat Minella (Luxembourg) 7-6(5), 6-2

Suarez Navarro (Spain) beat Konjuh (Croatia) 6-0, 6-1

Giorgi (Italy) beat Min (USA) 6-3, 6-2

Osaka (Japan) beat Kenin (USA) 6-2, 7-5

Dolehide (USA) beat Golubic (Switzerland) 6-4, 6-4

Siniakova (Czech Republic) beat Azarenka (Belarus) 7-5, 7-5

Arruabarrena (Spain) beat Babos (Hungary) 7-6(5), 6-2

Kvitova (Czech Republic) beat Cepede Royg (Paraguay) 3-6, 6-1, 7-5

French Open Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Παρθενική νίκη της Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα