Παράταση στο θρίλερ για τη συμμετοχή του Νόλε στη Μελβούρνη

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε την πρώτη του νύχτα στη Μελβούρνη, εκτός ξενοδοχείου καραντίνας και την Τρίτη πραγματοποίησε τη δεύτερη προπόνησή του στη Rod Laver Arena, με κλειστές τις πόρτες αλλά και τις οθόνες που μεταδίδουν τις προπονήσεις στο κεντρικό court του Melbourne Park.

Γενικά, ο Σέρβος κινείται σαν “φάντασμα” στις εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το Australian Open (17-30 Ιανουαρίου) καθώς αναμένει την τελική απόφαση,

που θα παρθεί την Τέταρτη (12/1), του Υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χόκ για το αν θα του επιτρέψει να παραμείνει στη χώρα των καγκουρό ή θα τον απελάσει, στερώντας του την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη,

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εξετάζει την ακρίβεια των όσων υποστήριξε ο Τζόκοβιτς στο ταξιδιωτικό έγγραφο, όταν ανέφερε ότι δεν είχε ταξιδέψει τις προηγούμενες 14 ημέρες, πριν έρθει στην Αυστραλία.

Ο Άλεξ Χοκ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία βάσει του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά το γραφείο του το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Αυστραλίας) επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός εξακολουθεί να εξετάζει το θέμα.

Εκπρόσωπος του κ. Χοκ είπε: “Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο υπουργός Χοκ θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα. Καθώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, για νομικούς λόγους, δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιμένει ότι ήταν σωστό να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς την περασμένη εβδομάδα με βάση ότι μια προηγούμενη λοίμωξη από τον COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, δεν αποτελεί έγκυρο λόγο για να υπάρχει εξαίρεση για τον ανεμβολίαστο αθλητή. Το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε ποτέ για αυτό το ζήτημα, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι δεν παρείχε στον Τζόκοβιτς το περιθώριο του χρόνου για να δικαιολογήσει την ιατρική εξαίρεση.

Πηγές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν επίσης ότι εξετάζουν μια ασυμφωνία στην Ταξιδιωτική Δήλωση του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία. Στο έντυπο, ο Τζόκοβιτς δήλωσε ότι δεν είχε ταξιδέψει 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία στις 6 Ιανουαρίου. Ο Τζόκοβιτς ήταν στο Βελιγράδι την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε στη Μαρμπέγια της Ισπανίας στις 2 Ιανουαρίου, όπου προπονούνταν με τις ίδιες μπάλες που θα διεξαχθεί και το Australian Open.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αυστραλία ερωτώνται εάν “έχουν ταξιδέψει ή θα ταξιδέψουν τις 14 ημέρες πριν από την πτήση στην Αυστραλία”. Προειδοποιούνται επίσης: “Η παροχή ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών είναι σοβαρό αδίκημα. Μπορεί επίσης να επιβληθεί αστική ποινή για παροχή ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών με μέγιστη ποινή φυλάκιση 12 μηνών”.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς είπε στους συνοριακούς αξιωματούχους ότι η ομοσπονδία της Αυστραλίας (Tennis Australia) συμπλήρωσε την ταξιδιωτική δήλωση για λογαριασμό του. Αυτό δεν είναι σαφές αν θα τον απαλλάξει από την ασυμφωνία της δήλωσης και του ταξιδιού στην Ισπανία.

Ερωτήματα σχετικά με τις ταξιδιωτικές αναφορές του Τζόκοβιτς προέκυψαν την ίδια μέρα που ο αδερφός του αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία του Νόλε σε δημόσιες εκδηλώσεις 17 και 18 Δεκεμβρίου κι ενώ ήξερε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό από τις 16 Δεκεμβρίου.

Οι δικηγόροι του λένε ότι έκανε τεστ PCR στη 13:00 στις 16/12 και έλαβε θετικό αποτέλεσμα περίπου στις 20:00 εκείνο το βράδυ. Στις 17 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε σε μια τελετή βράβευσης με νεαρούς τενίστες χωρίς μάσκα. Την επόμενη ημέρα (18/12) φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας L’equipe. Οι σερβικοί κανονισμοί υπαγορεύουν ότι ένα άτομο πρέπει να απομονωθεί για 14 ημέρες εάν μολυνθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η περίοδος καραντίνας του θα τελείωνε στις 30 Δεκεμβρίου.

The post Παράταση στο θρίλερ για τη συμμετοχή του Νόλε στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα