Πάνω από τον ΜάκΕνρο ο Ναδάλ!

12:52 9/4/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε δυο νίκες στα προημιτελικά του Davis Cup, βοηθώντας την Ισπανία να αποκλείσει την Γερμανία από την συνέχεια του θεσμού. Εκτός αυτού, ξεπέρασε τον Τζον ΜάκΕνρο σε μια ξεχωριστή λίστα αθλητών…

Αν και έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα τουρνουά της ΑΤΡ μέχρι στιγμής στο 2018, ο Ράφα Ναδάλ είναι στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, λίγες ώρες πριν την… επίσημη έναρξη της clay court season.

Το τριήμερο που μας πέρασε, ο Ισπανός αγωνίστηκε με την φανέλα της χώρας του στους

προημιτελικούς του Davis Cup, κάνοντας δυο εξαιρετικές νίκες για να βοηθήσει τα μέγιστα την αρμάδα του Σέρχι Μπουργκέρα να αποκλείσει την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας και να προκριθεί αυτήν, στην φάση των “4”.

Με αυτές τις δυο νίκες που πραγματοποίησε όμως, κόντρα στους Φιλίπ Κολσράιμπερ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ στην πλούσια, γεμάτη τίτλους και διακρίσεις καριέρα του.

Πριν να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, μετρούσε στο σύνολο 877 νίκες σε ΑΤΡ επίπεδο, όσες ακριβώς είχε καταφέρει να πάρει κι ο Τζον ΜάκΕνρο σε ολόκληρη την καριέρα του.

Ο Αμερικανός θρύλος του τένις, καταλάμβανε την 5η θέση στην συγκεκριμένη λίστα αθλητών, με τις περισσότερες νίκες σε επίπεδο ΑΤΡ. Πλέον όμως, έπεσε στην 6η, αφού ο Ράφα Ναδάλ έφτασε τις 879 και προσπέρασε τον ΜάκΕνρο, βάζοντας πλώρη για να φτάσει πια τον Γκιγιέρμο Βίλας, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση.

Αν καταφέρει να μείνει υγιής κατά την διάρκεια της σεζόν, ο Ράφα λογικά θα φτάσει και θα ξεπεράσει μέχρι το τέλος της χρονιάς τον Βίλας, ο οποίος έχει 928 νίκες, αφού από το 2005 και έπειτα δεν έχει υπάρξει σεζόν που να έχει κάνει λιγότερες από 59 νίκες, εκτός βέβαια από τις χρονιές των τραυματισμών του(2012, 2014, 2016).

Αναλυτικά η λίστα με τους αθλητές, που έχουν τις περισσότερες νίκες σε ΑΤΡ επίπεδο:

Τζίμι Κόνορς -1256Ρότζερ Φέντερερ -1149Ίβαν Λεντλ -1068Γκιγιέρμο Βίλας -928Ράφαελ Ναδάλ -879Τζον ΜάκΕνρο -877Αντρέ Αγκάσι -870Στέφαν Έντμπεργκ -801Νόβακ Τζόκοβιτς -786Ίλια Ναστάζε -775

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πάνω από τον ΜάκΕνρο ο Ναδάλ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα